nandoonline

Lezingen

Vanaf 2011 geef ik lezingen over mijn fotografie. Vanuit fotografie fora kwam er al vaak vragen of ik workshops of lezingen gaf en na een verzoek van de Fotobond om een lezing over fotografie in de schemering te geven is het van start gegaan.

Ik noem het lezingen, maar in feite is het een middenweg tussen een workshop en een lezing. Ik vertel niet alleen over mijn ervaringen maar ga stap voor stap met behulp van een uitgebreide presentatie uitleggen hoe men te werk moet gaan. De lezingen zijn dus heel praktisch opgezet in woord en beeld.

Lezingen door nandoonline

Momenteel bied ik een drietal verschillende lezingen aan. Natuurlijk de populaire ‘In and Out the Twilight Zone’, waar het allemaal mee begonnen is, en een tweetal lezingen over onderwerpen waar ik me de afgelopen jaren in verdiept heb. Natuurlijk is het mogelijk om een lezing over een bepaald fotografie onderwerp aan te vragen.

In principe zijn alle lezingen bedoeld voor fotoclubs en verenigingen. Bij voldoende interesse is het ook mogelijk om voor groepen iets te organiseren. Neem vooral contact op bij vragen over de mogelijkheden.


Time lapse van de lezing ‘In and Out the Twilight Zone’  voor Fotoclub Zeilberg op 27 maart 2013

In and Out the Twilight Zone

Landschappen fotograferen tijdens en rond zonsopkomst of zonsondergang levert vaak de mooiste natuurbeelden op. Het wordt niet voor niets het gouden uurtje genoemd. Maar niet alleen op dat moment is de natuur op zijn mooist. Fotograferen in de schemering en nacht is een uitdaging an sich. Waar moet je op letten, wat zijn de beste instellingen? Alles over het fotograferen op momenten dat de meeste fotografen stoppen wordt in woord en beeld verteld in deze boeiende, leerzame en vooral populaire lezing.
>>>meer

Concertfotografie

Wie regelmatig een concert bezoekt zal het opgevallen zijn dat het fotograferen van de artiest op het podium de normaalste zaak van de wereld is geworden. Maar altijd met een mobiele telefoon of compact camera. Wil je het fotograferen van concerten naar een hoger niveau brengen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Dan gaat het niet alleen over de instellingen van een camera, maar ook zeker over de restricties waar je als fotograaf mee te maken krijgt, en natuurlijk het publiek. De lezing brengt al die praktische zaken ter sprake en geeft een prachtige start voor het combineren van muziek luisteren en fotograferen.
>>> meer

Flitsfotografie met een reportage flitser

De flitser is misschien wel het meest vervloekte hulpmiddel voor de fotograaf. Wie kent ze niet? De foto’s die half overbelicht zijn, rode ogen, lelijke slagschaduwen en een vlakke oninteressante belichting? En dat alles omdat er geflitst is. Het hoeft niet zo te zijn. Bij goed gebruik van een reportage flitser kan de foto net zo mooi worden als in een studio. De lezing is geen theoretisch verhaal over de werking van een flitser, behalve een klein beetje basiskennis die nodig is om te begrijpen waarom die geflitste foto altijd zo lelijk was. Aan het van de presentatie zal duidelijk zijn hoe die perfecte flitsfoto gemaakt moet worden.
>>> meer

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)