About

About

Mijn naam is Nando Harmsen. Mijn fotografie is begonnen in 1979 met een oude tweedehandse camera waarop alles met de hand ingesteld moest worden. Later, nadat alle kneepjes van het fotograferen en de instellingen van een camera eigen waren geworden, kwamen de eerste half-automatische en automatische camera’s; een ontwikkeling die ik van dichtbij heb mogen meemaken als verkoper in een grote fotospeciaalzaak.

Mijn passie was en is natuurfotografie, maar alles wat mijn aandacht kon trekken werd op de foto of dia vastgelegd; feesten en partijen, huwelijk, modeshows en concerten behoren tot mijn ervaring. Een tijd lang ben ik een van de huisfotografen van het voornamige jongerencentrum de Effenaar in Eindhoven geweest.

In 2005 heb ik de overstap naar de digitale fotografie gemaakt. Digitale fotografie bleek een wereld apart die snel ontwikkelde en waarin ik met de bagage van vele jaren analoog fotograferen mijn eigen grenzen kon verleggen. Zover zelfs dat ik mijn eigen herkenbare stijl heb ontwikkeld in drie fotografie disciplines: concert fotografie, landschapsfotografie en natuurlijk trouwfotografie. Die stijl heeft geleid tot veel publicaties en exposities in zowel binnenland als buitenland.

De hobby van weleer is een beroep geworden. Ik ben nu professioneel trouwfotograaf met als hobby landschapsfotografie en concertfotografie. Daarnaast help ik graag de (beginnende) fotograaf met tips en trucs, geef lezingen  en workshops over mijn fotografie.

Op deze website probeer ik met regelmaat mijn werk te laten zien, samen met handige tips en zo nu en dan een mini-review. Minder opvallend is de mogelijkheid voor de aanschaf van mijn foto’s, maar die is zeker aanwezig. Neem zeker contact met mij op als er vragen zijn, en als u meer wilt weten over mijn trouwreportages verwijs ik graag door naar www.trouwfotograafnando.com

Ik wens u veel kijkgenot op mijn website, en meldt u zich vooral aan om op de hoogte te blijven van de laatste berichten op mijn website.

 

met vriendelijke groet

Nando Harmsen

11 Replies to “About”

 1. Dag Nando,

  Bij toeval op jouw site gekomen. Wat ik zo zie: boordevol degelijke informatie! Wat kan ik een hoop leren!
  Super.
  Bedankt alvast
  Herman Heus

  1. Dank je, Herman, voor je reactie. Ik wens je veel leesplezier, en ik hoop nog veel meer te kunnen aanbieden in de maanden of zelfs jaren die komen.

 2. Bij toeval deze site tegengekomen…….en wat een bron van informatie en inspiratie !!!
  Ga hier zeker veel plezier aan beleven.

 3. Nando
  Fijn om eens een vakfotograaf te lezen die zijn werk aan hobbyisten wil delen zonder er gelijk een geldelijke winst voor te willen. Hulde

 4. Hoi Nando,

  prettig kennis te maken.
  Mooie overzichtelijke site. Mooie ervaringen. De Tod Owyoung (ISHOOTSHOWS.COM) van Nederland.
  Geen arrogante verhalen, maar ervaringen in een easy, bondig en lekker lezend verslag.
  Things can go wrong and can go better…that’s life..ook bij een concertfotografie.
  En dat klinkt beter dan al het patserige wat ik bij en in een pit hoor of vaak lees.
  Ik ben niet zo’n prater en zoek naar deze pareltjes op het net..

  Keep up the good work!! I’ll follow.

  Groet,
  Cliff

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)

%d bloggers like this: