Menu Sluiten

Alles over gebruik van de flitser

Een van de grootste uitdaging voor een fotograaf is het gebruik van de flitser. Hoe vaak hebben we niet de verschrikkelijke plat geflitste foto’s gezien van de directe flits? Dit is de belangrijkste reden dat heel veel fotografen de flitser vervloeken, het apparaat koste wat kost vermijden, en van mening zijn dat een flitser op de camera nooit een mooi resultaat kan opleveren.

De Speedlight 580EX naast de Speedlite 600EX-RT
De Speedlight 580EX naast de Speedlite 600EX-RT

Het eerste wat vaak opvalt is het gebrek aan kennis. Er is geen idee hoe de camera instellingen zich verhouden tot het flitslicht en andersom. Begrip van hoe een flitser werkt is de eerste stap naar een foto die met flits gemaakt is, maar die er niet uitziet alsof deze met flits is gemaakt.

Advertisements

Aanvullend op mijn lezing “Fotograferen met een reportageflitser” heb ik nu een artikel geschreven dat de werking van een flitser op een simpele manier uitlegt, aan de hand van enkele voorbeelden die ik voor dit doel gemaakt heb. Het eerste deel gaat nog niet over de goede flitsfoto, maar meer over de manier hoe de belichting met flitslicht werkt. In deel 2, dat later zal volgen, duik ik dieper in op het gebruik van de flitser.

Flitsen met de flitser op de camera, het kan ook een mooi resultaat opleveren

Het artikel is te vinden in het menu onder ‘basiskennis’, of via de link:  https://www.nandoonline.com/?page_id=3913 Ik hoop deel 2 snel online te hebben.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x