Bandshoot van Angels & Agony

Eind 2012 heb ik tijdens het Terra Gotha XX festival een aantal promotie foto’s van de Nederlandse electronic darkwave band Angels & Agony gemaakt. Ik ben hiervoor gevraagd door Marco van Belle en Reinier Kahle, die tijdens dit festival in minimale bezetting optraden. Een eenvoudige maar succesvolle bandshoot: Angels & Agony.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Bandshoot: Angels & Agony

De mini bandshoot van Angels & Agony was voorafgaande aan hun optreden gepland. Wat omgeving betreft, hebben we niet veel keuze gehad. Maar dat bleek ook niet moeilijk. We kregen toestemming om even op het dak te klimmen. Daar was een eenvoudige witte muur voldoende om een heel sprekende foto te maken.

Op de trap naar de kleedkamers zag ik ook nog even een mooi beeld, en we kregen in de drukte nog net voldoende tijd om die foto te maken. Het was een sessie waar weinig tijd voor was, maar voldoende om een aantal heel aangename foto’s te maken.

Een reklame boodschap
Bandshoot: Angels & Agony
Angels & Agony, gewoon voor een witte muur

Behelpen met de spullen die je bij je hebt

Het was een beetje behelpen. Ik had niets meer ter beschikking dan de apparatuur die ik altijd bij een concert gebruik (een 35mm en 85mm objectief) en een flitser met een Rogue Flashbender. En om ons heen een hele drukke venue. Maar juist deze vrij spontane fotosessies geven een heerlijke uitdaging: van dit soort shoots wil ik er wel meer (dus roep maar, wie wil).

Ik hoop dat ik dit jaar de gelegenheid krijg om deze heren nogmaals op de foto te zetten. Dan moeten we zorgen voor een goede geschikte omgeving met zeeën van tijd en ruimte.

In het trappenhuis van de Piek in Vlissingen

Na deze bandshoot met Angels & Agony heb ik nog uitgebreid foto’s van het optreden gemaakt. Die zijn natuurlijk op mijn concertfoto website terug te vinden, samen met de eerste concertregistratie die ik in 2008 in Rotterdam heb gemaakt. Die was wel in volle bezetting.

In het album

Foto’s van deze fotosessie zijn uiteindelijk gepubliceerd in het album Monument dat Angels & Agony in 2015 hebben uitgebracht. Dat is natuurlijk iets waarvoor ik heel blij en trots op ben.

Angels & Agony - Monument
Angels & Agony – Monument

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties