Basistechniek

Ik noem het basistechniek bij gebrek aan beter. Alle artikelen die de basis van het fotografie en apparatuur kennis omvat zijn hier verzameld. Het gaat over diafragma, sluitertijd, ISO, belichtingen, flitsen en noem maar op. In feite is het een basis cursus aan het worden over fotografie waar elke beginnende fotograaf mee aan de slag kan, en waar de gevorderde fotograaf hopelijk nog wat kennis op kan pikken.

Alle artikelen zijn geschreven in eenvoudige bewoordingen, zonder moeilijke formules of ingewikkelde berekeningen. Mijn insteek is, je moet weten hoe het werkt maar je hoeft niet te weten hoe je het uitrekent. Het is een handvat, en ik ben eerlijk als ik zeg dat sommige onderwerpen ook voor mij duidelijker zijn geworden. Er is al genoeg moeilijke materie op internet, dus hou ik het simpel.

Mocht er een onderwerp zijn dat nog niet aan bod is gekomen, maar wat mooi onder dit rijtje zou kunnen passen, dan hoor ik het graag. Gebruik het pull-down menu om de pagina’s en onderwerpen te vinden. En als er iets niet duidelijk is, schrijf of vraag het in een comment bij het artikel. Ik vind je vraag wel terug en zal zo goed als ik kan antwoorden. Ik hoor sowieso graag jullie mening, dus laat maar komen.

Over belichting

Over lenzen, brandpunt, en scherptediepte

Over statieven

Over scherpstellen en autofocus

Over flitsers

Overige

6 Replies to “Basistechniek”

  1. Ben de laatste paar dagen al veel aan het lezen op de site en is allemaal goed te begrijpen. Mijn zoon heeft hierdoor ook meer interesse in fotografie gekregen.

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)