Alle artikelen die de basis van het fotografie en apparatuur kennis omvat zijn hier verzameld. Ik noem het basistechnieken voor succesvolle fotografie bij gebrek aan beter. Maar kijk ook zeker even bij tutorials als je hier niet vindt wat je zoekt.

Het gaat over diafragma, sluitertijd, ISO, belichtingen, flitsen en noem maar op. In feite is het een basis cursus over fotografie, waar elke beginnende fotograaf mee aan de slag kan, en waar de gevorderde fotograaf hopelijk nog wat kennis op kan pikken.

Basistechnieken voor succesvolle fotografie
Waarom zoveel scherpstelpunten? Het verzetten van het AF punt met het instelwiel of jogshuttle

Alle artikelen zijn geschreven in eenvoudige bewoordingen, zonder moeilijke formules of ingewikkelde berekeningen. Mijn insteek is; je moet globaal weten hoe het werkt zodat het eenvoudig toegepast kan worden, maar je hoeft niet tot in detail de technische achtergrond te kennen. Er is al genoeg moeilijke materie op internet, dus hou ik het simpel.

Mocht er bij deze basistechnieken voor succesvolle fotografie onderwerpen niet aan bod komen,
die mooi onder dit rijtje zou kunnen passen, dan hoor ik het graag.

En als er iets niet duidelijk is, schrijf of vraag het in een comment bij het artikel. Ik zal je vraag zo goed als ik kan beantwoorden, of er zelfs een artikel over schrijven. Ik hoor sowieso graag jullie mening, dus laat maar komen.

Alles over belichting

Alles over compositie

Alles over lenzen, brandpunt, en scherptediepte

Alles over statieven

Alles over scherpstellen en autofocus

Alles over flitsers

Overige informatie

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Dag Nando,
Al jaren wilde ik eens beginnen met fotografie en nu is het er van gekomen. Vooral door jouw artikelen “Basiskennis” zijn zeer nuttig en verhelderend. Ik heb het al een paar keer gelezen en inmiddels ook jouw boek “Perfect Belichten” in huis gehaald. Super!
Marcel

Catharina
Catharina
4 jaren geleden

heerlijk . eindelijk iets wat ik snap. heel fijn geschreven.

Joost
Joost
4 jaren geleden

Ben de laatste paar dagen al veel aan het lezen op de site en is allemaal goed te begrijpen. Mijn zoon heeft hierdoor ook meer interesse in fotografie gekregen.

H.Dullens
H.Dullens
6 jaren geleden

heel informatief en in begrijpelijke taal geschreven.