Beelden uit de Opaalkust

Begin april 2023 gaf ik wederom een masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust. Dit was een masterclass met uitdagingen. Ik vroeg de deelnemers om een paar foto’s in te sturen. En dat hebben ze gedaan. Dit zijn enkele prachtige beelden uit de Opaalkust, gemaakt door de deelnemers.

Geschatte leestijd: 7 minuten

De Opaalkust is een fantastisch gebied voor de fotograaf. Zeker wanneer je van lange sluitertijden houdt. Niet voor niets geef ik er twee keer per jaar mijn unieke en populaire masterclass lange sluitertijden.

Er gaat heel wat planning aan vooraf, maar wat niet gepland kan worden is het weer. Dat betekent dat de weersomstandigheden altijd weer een verrassing zijn. Zo ook de masterclass in april 2023. Tijdens de eerste dag was er een flinke storm met veel regen. Niet bepaald waar je op zit te wachten.

Storm in Wimereux
Storm, donker weer, dreigende wolken en een wild inkomend tij. Dit is een uitdaging om in te fotograferen.

Ondanks de barre omstandigheden zijn we toch even op pad gegaan. Veel hebben we niet met lange sluitertijden kunnen doen, want het statief bleef in veel gevallen niet staan. De foto’s die er gemaakt zijn beloofden in ieder geval een selectie bijzondere beelden uit de Opaalkust.

Een reklame boodschap

Ik geef twee keer per jaar een masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust.
Lees er meer over op de pagina Masterclass lange sluitertijden Opaalkust

Een afwisselend weekend

We begonnen het weekend weliswaar met een storm, maar zaterdag was het een stuk rustiger. Het bleek wel een vochtige dag te zijn doordat er zo nu en dan een regenbui viel. Maar op zondag brak zowaar de zon door en konden we zelfs een prachtige zonsondergang vanaf Cap Blanc Nez en Wissant fotograferen. Zo’n dag is dan veel te snel voorbij.

Prachtig zonnig weer op Cap Blanc Nez
De omstandigheden op zondag waren prachtig.

Tot slot hebben we op maandag ochtend nog een zonsopkomst bij het bekende wrak in Tardinghen gefotografeerd. Dit was een mooie afsluiting van weer een heel geslaagd weekend aan de Opaalkust.

Foto’s van de deelnemers

Ik vroeg de deelnemers om wat beelden uit de Opaalkust te delen. De diversiteit aan foto’s laat opnieuw duidelijk zien dat iedereen een eigen kijk op het landschap heeft. Het maakt niet uit of je dan naast elkaar staat of niet, de foto’s zijn compleet verschillend.

Alle foto’s zijn met toestemming geplaatst. Geniet jij ook van deze beelden van de Opaalkust? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter Lambrichs
Peter Lambrichs
1 jaar geleden

Prachtige variatie in beelden.
En zo te zien super omstandigheden. Met name voor ‘dramatische’ beelden.

Jan Huijbers
Jan Huijbers
1 jaar geleden

Wat is dit weer een mooi fotografie weekend geweest. Prima verzorgd door Nando en Hetwie en een leuke groep deelnemers(sters). In dit overzicht zie je toch hoe eenieder zijn/haar eigen kijk op het landschap heeft. Het werken met lange sluitertijden dmv filters is ook een uitdagend iets in de landschap fotografie. Wil het in de toekomst zeker nog meer toe gaan passen.

Anton Meijerman
1 jaar geleden

Prachtige foto’s jammer dat de workshop in september ook alweer vol is.

Richard Vermeulen
Richard Vermeulen
1 jaar geleden

Fantastische beelden van de cursisten. Ben er lang geleden wel eens geweest, maar toen fotografeerde ik eigenlijk niet. Krijg nu zin om daar eens een week heen te gaan. Heb je een tip voor een fijn ‘basiskamp’?