Bekende plekken bezoeken – fotograferen in de Auvergne

Tijdens het scouten voor locaties vonden we enkele jaren geleden een heuveltop in de Auvergne, waar er naar verschillende richtingen een fantastisch uitzicht te bewonderen was. Dit was Mont Denise, met aan de ene kant een prachtig uitzicht op het dorp Polignac met de prachtige ruïne erboven, en aan de andere kant een vergezicht over het vulkanisch heuvellandschap. Een korte wandeling door het bijzondere, grillige naaldbos onthult bovendien de stad Le Puy-en-Velay vanuit een vogelperspectief. Het was nu bekende plekken bezoeken – fotograferen in de Auvergne.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Bekende plekken bezoeken - fotograferen in de Auvergne
Fotograferen van Polignac tijdens de masterclass van september 2017

Mont Denise leent zich uitstekend voor een zonsopkomst boven het dorp Polignac, of het blauwe uurtje boven de stad Le Puy-en-Velay. Maar ook een zonsondergang kan uitstekend gefotografeerd worden, met het fantastisch vrije uitzicht over de het heuvel landschap. Zoals altijd zijn de omstandigheden bepalend voor de uitstraling van de foto’s. Hoe mooi het uitzicht ook is, als het licht niet bijzonder is zullen de foto’s geen ‘wauw’ factor krijgen. Dat is toch wel waar we naar op zoek zijn.

Bekende plekken bezoeken - fotograferen in de Auvergne
Het dorp Polignac met de ruïne in de ochtendmist. Magische omstandigheden die er niet altijd zijn. Maar als ze voorvallen… (Canon EOS M5 + 60mm | ISO100 | f/8 | 1/100)
Bekende plekken bezoeken - fotograferen in de Auvergne
Een verlicht Le Puy-en-Velay, met een opkomende volle maan. Een heel bijzonder moment (Canon EOS 5D4 + 115mm | ISO1600 | f/5,6 | 1,3sec)
Bekende plekken bezoeken - fotograferen in de Auvergne
Een spel van licht en schaduw dankzij de bewolking. Dit zijn prachtige momenten die perfect gefotografeerd kunnen worden vanaf de heuveltop, dankzij het vrij uitzicht. (Canon EOS 5D4 + 200mm | ISO100 | f/9 | 1/60 (-1EV))
Bekende plekken bezoeken - fotograferen in de Auvergne
In de zomer van 2017 was het licht niet zo bijzonder als het had kunnen zijn. Dat kan gebeuren. Maar gelukkig zijn er voldoende uitwijkmogelijkheden op de heuveltop – zoals een groepsfoto met de deelnemers, bijvoorbeeld.

Soms is het mooi, soms minder mooi

Soms staan we boven op deze heuvel, en blijkt het licht niet mee te werken. Saaie, egaal bewolkte luchten, of juist een stralend heldere lucht, maakt het uitzicht niet minder mooi, maar wel fotografisch minder interessant. Dat kun je treffen bij het bekende plekken bezoeken tijdens het fotograferen in de Auvergne.

Een reklame boodschap

Op andere momenten spelen de omstandigheden (bijna) perfect mee, en ontstaan er momenten die werkelijk magisch zijn. Dan kan het moment overrompelend zijn, waarbij je van gekkigheid niet weet waar je moet kijken of fotograferen. Wanneer je bekend bent met de locatie, doordat je er al vaker bent geweest, is dit een groot voordeel. Dan weet je waar je moet staan, waar je moet fotograferen, en met welke dingen je rekening moet houden.

Dit jaar hadden we een prachtige zon die tussen donkere wolken doorbrak, met een landschap vol licht en schaduw, zonnestralen, en regenbuien die fel oplichtten in het zonlicht. Even liet er zich een regenboog zien, hoog boven Le Puy-en-Velay, waarna de schemering aangekondigd werd met een bescheiden rode nagloed in de lucht.

Bekende plekken bezoeken - fotograferen in de Auvergne
Nagenieten van een heerlijke avond met een bescheiden rode avondschemering als afsluiting (DJI Mavic Pro 2 | ISO100 | f/5,6 | 1/120 – HDR)

Je kunt niet overal tegelijk zijn.

Dit jaar was de zonsondergang zo intens dat het jammer was dat je niet op drie uitzichtpunten tegelijkertijd kon zijn. Maar het was genieten, en ik ben blij dat ik deze ervaring met mijn masterclass deelnemers heb mogen delen. Het is geen straf om bekende plekken te bezoeken tijdens het fotograferen in de Auvergne. Geniet van de galerij hieronder.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties