Buitententoonstelling Buitencentrum De Pelen

Vlak na mijn expositie Dwalen door de Peelvenen in het Buitencentrum de Pelen (voormalige bezoekerscentrum Mijl op Zeven) heeft het gebouw dat als voordeur voor het gebied De Groote Peel dient een grote vernieuwing ondergaan. Mijn landschap foto’s spelen een grote rol in de aankleding van het Buitencentrum en zijn inmiddels verschenen in verschillende artikelen en in het informatieboekje met activiteiten. Een ontwikkeling waar ik bijzonder blij mee ben, maar waar ik ook heel erg trots op ben.

Een van de foto’s die in het interieur van Buitencentrum De Pelen aan de wanden pronkt.

In het voorjaar is de vergaderruimte van het Buitencentrum aangekleed met vier van mijn foto’s, afgedrukt op een bijzonder groot formaat. Deze ruimte is, wanneer niet in gebruik, toegankelijk voor bezoekers waardoor dit voor mij een soort van permanente expositie is geworden.

De vergaderruimte met drie van de vier foto’s van het gebied

Het afgelopen half jaar zijn er nog meer vernieuwingen geweest waaronder een volledige nieuwe entree met vlonders, een paddenpoel en veel planten die typerend zijn voor het gebied. De informatieborden die naast de vlonders de bezoekers verwelkomen, en de grote informatiezuil in het midden, zijn voorzien van onder andere mijn foto’s van het gebied. Ze laten de diversiteit van de Groote Peel in vrijwel al zijn aspecten zien. De foto’s zijn allemaal voorzien van naam.

Op 18 september wordt de nieuwe entree en de permanente buitententoonstelling, zoals het genoemd wordt, officieel geopend.

Vol trots sta ik hier naast de info-zuil met mijn foto’s

Het totale aanzien van het Buitencentrum De Pelen is met alle aanpassingen en veranderingen een uitnodigende locatie geworden. Ik ben zoals gezegd erg trots dat mijn foto’s een grote rol hebben gekregen. In dit bericht heb ik een aantal beelden geplaatst om een indruk te krijgen hoe mijn foto’s in het Buitencentrum eruit zien, maar het is natuurlijk veel mooier om deze in het echt te kunnen bewonderen. Wandel vervolgens een van de drie routes door het gebied en probeer te ontdekken waar de foto’s gemaakt zijn.

360° panorama van de vergaderzaal

    

    

7 Replies to “Buitententoonstelling Buitencentrum De Pelen”

  1. Leuk man, je zal wel trots zijn dat je foto’s daar gebruikt worden en terecht zijn ook gewoon erg mooi

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)