Menu Sluiten

Camerasensor en de laserstraal

Ik heb een nare ervaring met een lasershow. Tijdens het fotograferen van een concert waarbij een aantal lasers voor een mooi lichtspel zorgden, en waar ik natuurlijk een foto van wilde maken, werd de sensor van mijn Canon EOS 5Dmk3 beschadigd. Dit was iets waar ik niet op bedacht was.

Gevaar voor de sensor: lasers
Gevaar voor de sensor: lasers (ISO400, f/5,6. t=0,6sec)

Om te voorkomen dat anderen met dezelfde nare ervaring in aanraking komen vertel ik mijn verhaal in een nieuw artikel op deze site. Ik wilde dit eerst als blog bericht plaatsen, maar wetende dat dit ergens onderaan verdwijnt heb ik het een permanente plek in het menu gegeven.

Advertisements

Wie wil weten wat een laser met een camera sensor kan doen en wat het betekent om de schade te laten repareren, raad ik aan het artikel te lezen. Als ik met het artikel bij minimaal één fotograaf deze schade kan voorkomen, heb ik mijn doel bereikt. Als ik er meer kan behoeden door mijn ervaring te delen, is dat alleen maar mooier.

De link naar het artikel is: https://www.nandoonline.com/?page_id=3668
Of kijk in het menu onder de kop: artikelen.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Doriene Ruff de Jong
Doriene Ruff de Jong
7 jaren geleden

Daar zou ik ook niet aan hebben gedacht, je hebt mij bereikt in ieder geval 😉 Dank je wel voor de waarschuwing.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x