Concert: Cyberia presents Hocico, Skyla Vertex en Stahlnebel & Black Selket

Afgelopen weekend was het weer tijd voor een concert. In Tivoli de Helling trad de Mexicaanse band Hocico op. Een mix van harde industrial en electronic body music dat garant staat voor een heerlijk dansbare avond. Hocico heeft vorig jaar hun nieuwe album El Último Minuto Antes De Que Tu Mundo Caiga uitgebracht. Het is alweer het veertiende album dat de twee neven Erik Garcia and Oscar Mayorga sinds de oprichting in 1993 heeft gemaakt. 

De avond wordt vooraf gegaan door twee bands waarvan de eerste, Stahlnebel & Black Selket, al aan de gang is wanneer ik de zaal binnen kom. De zanger rent door het publiek en trek (bijna) willekeurig mensen op het podium in een roep om aandacht. Dit werkt alleen maar tegen want de aandacht wordt alleen maar van de muziek afgeleid.

Stahnebel & Black Selket met Michael uit het publiek gepikt

http://concerten.nandoonline.com/index.php?linkset=review&id=393 

 

Veel interessanter is de band die vervolgens optreedt: Skyla Vertex. Het is het project van de muzikanten Alex en de welbekende Greg die ik enkele weken geleden ook al op het podium zag bij Nachtmahr. Maar hij is ook bekend van de bands Reaper en Modulate. Het is dus echt een kleine muziekwereld. Het debut album ‘Urwerk’ is erg goed ontvangen, iets wat niet in de laatste plaats aan Greg ligt, die nu met zijn eigen project helemaal in zijn element is. Hij geniet werkelijk van elk moment dat hij op het podium staat. Het is zoals ze zelf op hun Facebook pagina zeggen: “A self-proclaimed task is to combine an intellectual claim with hard electronic dance music – to assimilate the dancefloors of the world.” Het optreden geeft voldoende reden om eens rustig naar Urwerk te gaan luisteren.

Een reklame boodschap
Greg van Skyla Vertex

http://concerten.nandoonline.com/index.php?linkset=review&id=394 

 

Uiteraard gaan Erik Garcia and Oscar Mayorga van Hocico niet onder de eigen naam te werk. Wanneer ze op het podium staan trekken ze de jas aan van hun alterego’s Erk Aicrag (lyrics & vocals) and Racso Agroyam (synthesizer, programming). Op het podium zijn het twee tegengestelde persoonlijkheden: Erk is de exentrieke zanger die zoals het een echte industrial act beaamd het hele podium nodig heeft om energiek rond te rennen, terwijl Racso stilletjes en introvert achter het keyboard staat en voor de  sound en de beelden zorgt. Het nieuwe album Último Minuto Antes De Que Tu Mundo Caiga  ligt het verlengde van de vorige twee albums, maar het heeft niet dezelfde impact. Op het podium is Hocico zoals we kunnen verwachten: een wervelend optreden met veel nieuwe nummers, afgewisseld door ouder werk.

Erik van Hocico bestudeert het publiek

 

Oscar, rustig en beheerst achter het keyboard

http://concerten.nandoonline.com/index.php?linkset=review&id=395 

 

Na afloop is iedereen voldoende opgewarmd om de avond naadloos over te laten gaan in de Cyberia Dansavond. Een avond vol industrial, dark electro en ebm muziek die tot laat in de nacht duurt. Deze editie ben ik gevraagd om nog enkele foto’s te maken van de Cybergirlzzz die op het podium naast de dj’s mee dansen. Een korte ‘fotoshoot’ voor het portfolio van de dames Irma en Amber zelf. Gewapend met mijn nieuwe 600EX-RT flitser was dit weer een prachtig moment om flitstechniek te oefenen: het blenden van het aanwezige omgevingslicht met flitslicht. Voor Irma en Amber is dit niet echt interessant, maar de foto’s des te meer. En die zijn geslaagd. 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
peterzeedijk
11 jaren geleden

Leuke review, over skyla vertex zijn we het niet helemaal eens. Ik werd beetje simpel van de kreetjes die plezier moesten uiten en de bewegingen van blijkbaar ‘Greg’ Dat leid mij af van de muziek.
Hocico was subliem wat mij betreft.