Concert: Deadcell /w BAK XIII en 3rd Machine

Vorige week stond Deadcell in het voorprogramma van KMFDM, op 20 april speelden ze als headliner in de zaal Willemeen in Arnhem. Het is de officiële release party van het nieuwe album ‘The Dark Side of Light‘. Voordat de band van Marcus Bodine het podium mag betreden is het tijd voor de bands 3rd Machine en BAK XIII.

3rd Machine

Van de drie bands die deze avond optreden is 3rd Machine de enige die ik niet ken. Het is een aardige band die de wortels in het metal genre heeft. Zanger John Ruiter geeft enkele exemplaren van hun EP ’The Egotiator‘ weg, waar ik helaas op misgrijp. Later krijg ik er toch nog een in de hand geduwd.

John Ruiter in zijn element

http://concerten.nandoonline.com/index.php?linkset=review&id=398

 

Het Zwitserse BAK XIII is de band waar ik voor gekomen ben. In 2008 heb ik ze in Dynamo gezien waarbij ze een goede indruk hebben gemaakt. Sindsdien heb ik de band keer op keer mis gelopen als ze in de buurt speelden. Nu is dan eindelijk weer zover en het optreden is zoals ik me herinner: veel plezier, luchtig en vooral erg dansbaar, ondanks de maatschappij kritische teksten en thema’s. Met de lasers die op het podium opgesteld staan krijgen we een echte lichtshow voorgeschoteld.

BAK XIII

Het leuke van alles is dat zanger DDDmix, zoals hij zichzelf noemt, mijn foto’s uit 2008 herinnerde. Hij was onder de indruk, vertelde hij me. Een fijner compliment over je foto’s kun je natuurlijk niet krijgen.

Zanger DDDmix van BAK XIII

http://concerten.nandoonline.com/index.php?linkset=review&id=399

Een reklame boodschap

 

Tot slot is het de beurt aan Deadcell. Dit is inmiddels de 16e keer dat ik ze live zie. In die tijd heb ik de ontwikkeling van de band helemaal meegemaakt: van een industrial à la Laibach uitstraling met een veel variëtè tot de industrial metal van het heden. Even dacht ik dat met het nieuwe werk weer een nieuwe weg werd ingeslagen, maar al snel is het duidelijk dat het ingetogene van vorige week in Tivoli volledig verdwenen is. Het heeft plaats gemaakt voor de band zoals ik die ken: lekker energiek. Deadcell houdt dit tempo ook lekker vast tot aan het einde.

Marcus Bodine in actie

Helaas eindigde de avond zoals ik had verwacht: na het optreden snel naar buiten. De Willemeen moet nu eenmaal haar deuren ergens rond middernacht sluiten en dat is jammer. We hadden allemaal nog wel een paar uurtjes willen blijven hangen.

 

 

http://concerten.nandoonline.com/index.php?linkset=review&id=400

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Ki441TdiUGs]

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties