Concert: Nachtmahr, In Strict Confidence en Lights of Euphoria

Dit is voor mij het eerste concert in 2013. Niet alleen heb ik het afgelopen half jaar erg rustig aan gedaan, maar er hebben tot nu toe weinig interessante bands opgetreden. Voor dit optreden heb ik ook nog even getwijfeld, zeker omdat ik Nachtmahr al op Summer Darkness heb gezien en vanwege de afstand, maar je moet ergens weer de draad oppikken. En ik moet zeggen, ik heb er geen spijt van.

Ik had verwacht dat het druk zou zijn. Zeker omdat vorig jaar bij Nachtmahr op Summer Darkness de opkomst groot was: een heel leger in uniform geklede fans die zich verdrongen voor het podium. Toen ik hoorde dat ook In Strict Confidence zou optreden wist ik het bijna zeker: het zou wel eens erg druk kunnen worden.
Maar ik heb het volledig verkeerd ingeschat; de P60 is misschien voor de helft gevuld. Voor de bands is het natuurlijk niet zo fijn maar als fotograaf vind ik het heerlijk om al die ruimte voor het podium te krijgen.

Een klein maar enthousiast publiek

Lights of Euphoria is de band die de avond opent. Gehuld in een glimmend pak weet zanger Jimmy Machon het aanwezige pubiek aan te spreken met zijn luchtige optreden. Hij lacht, praat en zet een vrolijke toon. In zijn enthousiasme schiet hij zelfs zijn doel voorbij, maar hij heeft er plezier in. De muziek ligt lekker in het gehoor. Het weet zich echter nergens echt te onderscheiden.

Jimmy Machon van Lights of Euphoria
Lights of Euphoria

De complete set foto’s van Lights of Euphoria:
http://concerten.nandoonline.com/index.php?linkset=review&id=390

In Strict Confidence weet zich daarentegen wel te onderscheiden. Ik moet toegeven dat de aanwezigheid van twee dames op het podium daar zeker aan bij draagt. Vooral zangeres Nina de Lianin trekt de aandacht volledig naar haar toe. Je zou bijna vergeten dat In Strict Confidence in feite geleid wordt door zanger Dennis Ostermann. Het optreden bruist van energie en doet Lights of Euphoria snel vergeten.

Een reklame boodschap
Dennis Ostermann van In Strict Confidence in actie
Alle aandacht is voor Nina de Lianin
Het zwaaien van capes levert altijd mooie beelden op

De complete set foto’s van In Strict Confidence:
http://concerten.nandoonline.com/index.php?linkset=review&id=391

Tot slot is het de beurt aan Nachtmahr. Van dit optreden had ik een beeld dat ingegeven is door het optreden op Summer Darkness. Daar werd zanger Thomas Reiner bijgestaan door drie strak in uniform gehulde dames die tijdens het optreden roerloos in houding bleven staan, behalve dan het moment dat ze met een waterpistool mochten schieten.
Het optreden in de P60 is helemaal anders dan had verwacht. Niet alleen heeft Thomas zijn eigen strakke uniform verruild voor een dikke jas, de twee dames voeren ook een gewaagde act op. Halverwege de show laten ze hun stramme houding varen en komen ze echt in actie. Er volgt een bondage act die uiteindelijk leidt tot een live uitgevoerde tepel piercing.

Dit soort spannende gebeurtenissen op een podium leveren weer eens een wat andere soort concertfoto’s op. Het geeft een leuke afwisseling op de standaard plaatjes. Voor deze expliciete foto’s is het nodig om even door te klikken naar de complete set. Als de dames het podium uiteindelijk verlaten hebben en de roep om een toegift aanstond is, roept Thomas dat hij maar gewoon doorgaat met de twee toegiften. Misschien een slimme zet want er zijn niet voldoende bezoekers om een volle zaal om ‘zugabe’ te laten roepen.

Thomas Reiner van Nachtmahr bestudeert het publiek
Amarantha LaBlanche is het slachtoffer in dit spel tijdens het nummer ‘I Believe In Blood’
Thomas Reiner in zijn element
Het publiek wordt onder vuur genomen door Nicque Problematique.

 De complete set foto’s van Nachtmahr:
http://concerten.nandoonline.com/index.php?linkset=review&id=392 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
11 jaren geleden

[…] de muzikanten Alex en de welbekende Greg die ik enkele weken geleden ook al op het podium zag bij Nachtmahr. Maar hij is ook bekend van de bands Reaper en Modulate. Het is dus echt een kleine muziekwereld. […]

Ankie Rusticus
11 jaren geleden

Prachtige foto’s!!!