Concert: Oomph! in de W2, Den Bosch

Op 22 september ben ik voor het internet magazine lordsofmetal.com naar het concert van Oomph! in de W2, Den Bosch geweest. Nu de nieuwste editie van Lords of Metal is verschenen geef ik hier nog een korte indruk van de avond vanuit fotografisch oogpunt. De recensie zelf is te lezen op www.lordsofmetal.com

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=O8JPTCPAS4c]

Het was lang geleden dat ik voor het laatst een concert heb gefotografeerd. Gewapend met mijn standaard concert-uitrusting, de EOS 1Dmk3, EF 15mm /2,8 fisheye, EF 35mm f/1,4L en EF 85mm f/1,2L, stond ik achteraan in een uitverkochte concertzaal. Van de ene kant deed het me goed om te zien dat het optreden zo druk bezocht was want voor een half lege zaal spelen lijkt me geen lol. Van de andere kant baalde ik dat het ruime plekje voor het podium er deze avond niet in zat. Ik had ook geen zin om me tussen het publiek te begeven. Daarom heb ik me beperkt tot een plek vooraan, rechts van het podium, om van daaruit de benodigde foto’s te kunnen maken.

En dat ging niet slecht. Het licht was goed, heel goed zelfs, wat een paar erg leuke foto’s opleverden. Beter zelfs dan de foto’s van het vorige optreden van Oomph! die ik een aantal jaar geleden in de Biebob in het Belgische Vosselaer gemaakt heb.

Een reklame boodschap

Het fotograferen vanuit één enkele positie levert wel wat eentonige foto’s op. Gelukkig is zanger Dero een beweeglijk persoon waardoor niet elke foto hetzelfde is. Ik ben blij dat ik aan de rechtkant stond omdat hij de microfoon in veel gevallen in de rechterhand hield.

Voor de hele set foto’s verwijs ik door naar mijn concert site, en de concert recensie staat zoals gezegd op Lords of Metal. Het volgende optreden waar ik heen hoop te gaan zal Marillion zijn in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. Ik denk dat het een FOH sessie zal worden; Front Of House, wat ironisch genoeg achteraan in de zaal is.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties