De Faeröer eilanden 2019 – deel 1

De Faeröer eilanden 2019 - deel 1

In 2018 hebben we de Faeröer eilanden ontdekt. Het was een bijzondere reis in een fantastische omgeving. Lees over deze reis in de blogs, die ik toen online heb gezet. Het verblijf op de eilanden is zo goed bevallen, dat we dit jaar terug zijn gekeerd; twee weken genieten van de schapeneilanden midden in de Atlantische Oceaan. Dit is het blogbericht Faeröer eilanden 2019 – deel 1.

Geschatte leestijd: 6 minuten

De Faeröer eilanden 2019 - deel 1
Samen op het strand van Tjørnuvík met de rotsen Risin og Kellingin op de achtergrond

Voor deze terugkeer had ik een wensenlijstje gemaakt, met locaties die ik graag zou willen bezoeken, en fotograferen. Daar zaten natuurlijk de plekken bij die we vorig jaar gezien hadden, maar ook nieuwe plekken, andere wandelingen.

Anders dan vorig jaar, hebben we dit keer wel een bezoek kunnen brengen aan het eiland Mykines. Maar alsof het zo moest zijn, de Papegaaiduikers waren de dag daarvoor naar zee vertrokken, zo vertelde onze gids. Wat een pech

Winter in de lente

En hoewel we rekening hielden met de wisselende weersomstandigheden waar de Faeröer bekend om staan, werden we toch verrast. Met temperaturen die wisselden tussen de 6°C en -6°C, met sneeuw en hagelbuien, leek het bij tijden een winterreis te zijn.

Een reklame boodschap
De Faeröer eilanden 2019 - deel 1
De pas van Funningur naar Gjógv veranderde van een groen landschap in een waar winterlandschap. Een klim tijdens  de sneeuwbui, richting de top van de 601 meter hoge berg Middagsfjall leverde dit uitzicht op.

Helaas hebben we, onder andere door de weersomstandigheden, niet alles kunnen doen wat we graag hadden willen doen. Tegelijkertijd hebben we dankzij de adviezen van lokale mensen enkele, voor toeristen redelijk onbekende, prachtige plekken gevonden. Niettemin blijven er nog enkele wensen over die we niet hebben kunnen invullen. Het zou mooi zijn als we nog eens terug zouden kunnen gaan, wellicht met een groep, als fotoreis? Wie weet.

Dit is het eerste blogbericht over onze reis naar de Faeröer eilanden 2019 – deel 1, met een serie van de eerste foto’s die het bewerkingsproces hebben gehad. Wil je meer zien? Lees dan ook Faeröer elanden 2019 -deel 2

Apparatuur

Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters


Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther
Esther
4 jaren geleden

Schitterende foto’s!

Marga Elberse
4 jaren geleden

Wat een mooie reis in de lente die daar nog winter was.
Schitterende foto’s en mooi verslag van dit indrukwekkende eiland.
De foto van “Saksun bij zonsondergang” is top.