Menu Sluiten

De Faeröer eilanden 2019 – deel 1

In 2018 hebben we de Faeröer eilanden ontdekt. Het was een bijzondere reis in een fantastische omgeving. Lees over deze reis in de blogs, die ik toen online heb gezet. Het verblijf op de eilanden is zo goed bevallen, dat we dit jaar terug zijn gekeerd; twee weken genieten van de schapeneilanden midden in de Atlantische Oceaan.

Samen op het strand van Tjørnuvík met de rotsen Risin og Kellingin op de achtergrond

Voor deze terugkeer had ik een wensenlijstje gemaakt, met locaties die ik graag zou willen bezoeken, en fotograferen. Daar zaten natuurlijk de plekken bij die we vorig jaar gezien hadden, maar ook nieuwe plekken, andere wandelingen. En hoewel we rekening hielden met de wisselende weersomstandigheden waar de Faeröer bekend om staan, werden we toch verrast. Met temperaturen die wisselden tussen de 6°C en -6°C, met sneeuw en hagelbuien, leek het bij tijden een winterreis te zijn.

Advertisements
Advertisements
De pas van Funningur naar Gjógv veranderde van een groen landschap in een waar winterlandschap. Een klim tijdens  de sneeuwbui, richting de top van de 601 meter hoge berg Middagsfjall leverde dit uitzicht op.

Helaas hebben we, onder andere door de weersomstandigheden, niet alles kunnen doen wat we graag hadden willen doen, maar tegelijkertijd hebben we dankzij de adviezen van locale mensen enkele, voor toeristen redelijk onbekende, maar prachtige plekken gevonden. Niettemin blijven er nog enkele wensen over die we niet hebben kunnen invullen. Het zou mooi zijn als we nog eens terug zouden kunnen gaan, wellicht met een groep, als fotoreis? Wie weet.

Dit is het eerste blog over onze reis naar de Faeröer eilanden, met een serie van de eerste foto’s die het bewerkingsproces hebben gehad.

Apparatuur

 

 

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther
Esther
1 jaar geleden

Schitterende foto’s!

Marga Elberse
1 jaar geleden

Wat een mooie reis in de lente die daar nog winter was.
Schitterende foto’s en mooi verslag van dit indrukwekkende eiland.
De foto van “Saksun bij zonsondergang” is top.

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x