De Faeröer eilanden – deel 4

In mei 2018 stapten we samen uit het vliegtuig en in de de regen op de de luchthaven van de Faeröer eilanden; de plek waar er niet alleen weer is, maar er heel veel van is.

Tijdens de twee weken op deze zo tot de verbeelding sprekende eilanden archipel tussen Denemarken en IJsland genoten we van de uitzichten, bergen, rotsen, stranden en de ongerepte landschappen. We trotseerden stormachtige winden bij de vuurtoren van Kalsoy en tuurden over de rand van honderden meters hoge verticale kliffen. We keken uit over de eilanden in een heerlijke voorjaarszonnetje vanaf de top van de hoogste berg Slaetteratindur, en wandelden door de een met regenbuien geteisterd fjord naar de zee bij Saksun.

Eerder heb ik al beelden laten zien van deze prachtige plek in de Atlantische Oceaan, maar ik merk dat ik keer op keer weer opnieuw de foto’s bekijk die we in deze twee weken hebben gemaakt, om tot de conclusie te komen dat er nog zoveel meer te zien, te ervaren en te fotograferen is. Het is mijn wens om weer terug te gaan. Tot het zover is geniet ik keer op keer van de beelden die ik er gemaakt heb. Genieten jullie mee, met deze kleine, nieuwe, selectie?

10 Replies to “De Faeröer eilanden – deel 4”

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)