De Groote Peel in alle eenvoud

Je kunt niet altijd prachtige zonsopkomsten of zonsondergangen hebben. Die prachtige kleuren kunnen indrukwekkend zijn, maar soms schuilt schoonheid ook in de eenvoud. We gingen op pad en fotografeerden de Groote Peel in alle eenvoud. Het resultaat bevalt me heel erg goed.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Grijze dagen zijn vanuit fotografisch oogpunt vaak minder interessant. Die grijze dagen zijn er in Nederland veel. Als die grijze dagen beginnen met een deken van mist over het landschap levert dit in het natuurgebied van de Groote Peel een heel karakteristiek beeld op. Het hoogveen baadt dan in een eenvoudig, misschien wel sober kleurenpalet wat de eenzaamheid en uitgestrektheid van het gebied alleen nog maar extra benadrukt. Deze serie beelden laten de Groote Peel in al haar eenvoud zien.

De Groote Peel in al haar eenvoud

De Groote Peel in al haar eenvoud

De Groote Peel in al haar eenvoud

Minimalisme

Tijdens de grijze dagen, wanneer de lucht als één grote softbox werkt en het licht egaal is, zijn er geen schaduwen. Als er dan ook geen wind is, heb je perfecte spiegelingen in het stille water. Dit geeft de mogelijkheid om de Groote Peel in alle eenvoudig en heel minimalistisch te fotograferen.

Een reklame boodschap
Minimalisme

Minimalisme

Wil je meer weten over compositie technieken?
Lees dan mijn blog Hoe gebruik ik compositieregels en compositieleer

Genieten van de rust

In deze weersomstandigheden, wanneer de Groote Peel in al haar eenvoud tot recht komt, is het vaak rustig en stil. Er zijn maar weinig mensen op de been. Iedereen lijkt liever thuis te blijven. Je kunt dan uren rondlopen zonder iemand te zien.

Bovendien lijkt het weer geluiden te dempen, waardoor het stiller is dan anders. Blijf in dat soort gevallen ook eens stil staan en geniet van de rust, de stilte. Bovendien stelt het je in de gelegenheid om als fotograaf composities te vinden waar je anders zo aan voorbij zou zijn gelopen.

De Groote Peel in al haar eenvoud

De Groote Peel in al haar eenvoud

Het was bijzonder prettig om de Groote Peel in al haar eenvoud mee te maken, en er doorheen te lopen. Het zijn misschien geen foto’s waar de kleuren vanaf springen, maar in een beperkt kleurenpalet, vol met een bijzonder sfeer.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
5 jaren geleden

[…] hebben. Was het enkele jaren geleden nog redelijk beperkt tot de locaties in de buurt, zoals de Groote Peel, Strabrechtse Heide of – iets verder weg – de Hoge Venen, nu zijn we regelmatig te […]

jeroen
jeroen
9 jaren geleden

heerlijke serie foto`s! mooie zachte kleuren