Huwelijksreportage op vrijdag de 13e

Vrijdag de 13e wordt door velen als een ongeluksdag gezien. Maar zoals de huwelijksreportage op vrijdag de 13e april 2012 laat zien was het een dag vol geluk voor Irma en Goos. Ze gaven elkaar op die dag in Deventer het ja-woord gaven. Ik was erbij voor een bijzondere reportage.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Huwelijksreportage op vrijdag de 13e
De voorbereidingen in de ochtend

De reportage was de eerste waarbij ik intensief gebruik heb gemaakt van twee camera’s om het wisselen van objectieven te beperken. Zeker tijdens de ceremonie in het gemeentehuis werkt dit snel en doeltreffend.

De ringen in het gemeentehuis van Deventer
Het jawoord en de ringen in het gemeentehuis van Deventer

Heb je interesse in een huwelijksreportage?
Kijk voor de mogelijkheden op www.trouwfotograafnando.com

Foto’s met flits zonder dat je het ziet

Tot voor kort maakte ik gebruik van de zogenaamde ‘Better Bounce Card’ om het flitslicht indirect te kunnen gebruiken. Met deze techniek voorkom ik direct licht op het bruidspaar wat het resultaat veel beter maakt: de foto lijkt niet langer ‘geflitst.’

De ‘Better Bounce Card’ bestaat uit een stuk foam dat zelf in vorm geknipt is en met klittenband op de flitser geplaatst wordt. Maar tijdens deze huwelijksreportage op vrijdag de 13e had ik de beschikking over een Rogue Flashbender die in feite hetzelfde doet, maar vele malen flexibeler en veelzijdiger is. Bovendien ziet het er professioneler uit dan een stuk foam.

Een reklame boodschap
Huwelijksreportage op vrijdag de 13e
De bruidegom arriveert
Huwelijksreportage op vrijdag de 13e
Het echtpaar op lokatie
Huwelijksreportage op vrijdag de 13e
In de Bergkerk, midden in het centrum van Deventer

Op verzoek een donkere, gotische uitstraling

De bewerking heeft een nostalgische, gotische stijl gekregen, precies naar wens van Goos en Irma. Het was belangrijk om de foto’s dezelfde uitstraling te geven als de kledingstijl van het echtpaar.

Na de plechtigheid was er nog gelegenheid tot een korte fotosessie in de Bergkerk in Deventer. De locatie was als alternatief voor wanneer het weer tegen zou zitten. De dagindeling gaf voldoende ruimte voor een aantal prachtige stijlvolle foto’s die met het bestaande licht zijn gemaakt.

Tijdens het kennismaking gesprek werd al snel duidelijk dat de bruid niet erg graag op de foto staat. Er was dan ook enige onwennigheid tijdens het begin van de dag. Door ongedwongen te fotograferen was ze al snel aan mijn aanwezigheid gewend waardoor het zelfs leuk werd om gefotografeerd te worden.

Wist je dat ik Goos en Irma later nog eens gefotografeerd heb?
Dit was speciaal voor mijn training voor Moment Design Fotograaf
Kijk voor de foto’s op mijn trouwfoto blog

Irma en Goos met de ringen
Vol trots: ‘dit zijn de ringen’

Verliep alles goed? Nee, niet alles. Een defect aan mijn EF 35mm f/1,4L objectief was het ongeluk tijdens deze huwelijksreportage op vrijdag de 13e. Gelukkig had ik (natuurlijk) een alternatief ter beschikking. Bovendien bleek thuis het probleem minder groot dan verwacht.

Heb je interesse in een huwelijksreportage?
Kijk voor de mogelijkheden op www.trouwfotograafnando.com

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pictures by Gaab
11 jaren geleden

Heerlijke sfeer zit er in de beelden. Past goed! Maakt het tot een bijzondere serie, die niet standaard is voor iedereen. Dat vind ik juist weer erg leuk. Je flashbender werkt dus goed, dat is iets om over na te denken 😉 Het bruidspaar zal blij zijn met zo’n verzorgde reportage!
Gr. Gaab