Menu Sluiten

De huwelijksreportage op vrijdag de 13e april 2012

Vrijdag de 13e.
Door velen als een ongeluksdag gezien, maar een dag vol geluk voor Irma en Goos die in Deventer elkaar het ja-woord gaven. Ik was erbij voor de reportage.

De voorbereidingen in de ochtend

De reportage was de eerste waarbij ik intensief gebruik heb gemaakt van twee camera’s om het wisselen van objectieven te beperken. Zeker tijdens de ceremonie in het gemeentehuis werkt dit snel en doeltreffend. Wat een groot nadeel was, in de Oude Zaal van het overigens prachtige gemeentehuis, is de grote ovale tafel die de bewegingsvrijheid sterk beperkt heeft.

Advertisements
Het jawoord en de ringen in het gemeentehuis van Deventer

Tot voor kort maakte ik gebruik van de zogenaamde ‘Better Bounce Card’ om het flitslicht indirect te kunnen gebruiken. Met deze techniek voorkom ik direct licht op het bruidspaar wat het resultaat veel beter maakt: de foto lijkt niet langer ‘geflitst.’

De ‘Better Bounce Card’ bestaat uit een stuk foam dat zelf in vorm geknipt is en met klitteband op de flitser geplaatst wordt. Maar dit keer had ik de beschikking over een Rogue Flashbender die in feite hetzelfde doet, maar vele malen flexibeler en veelzijdiger is. Bovendien ziet het er professioneler uit dan een stuk foam.

De bruidegom arriveert
Het echtpaar op lokatie
In de Bergkerk, midden in het centrum van Deventer

Het was even zoeken naar de stijl van de foto’s. De bewerking heeft een nostalgische stijl gekregen, precies naar wens van Goos en Irma. Uiteindelijk heeft het dezelfde uitstraling gekregen als de kledingstijl van het echtpaar.

Na de plechtigheid was er nog gelegenheid tot een korte fotosessie in de Bergkerk. De lokatie was als alternatief voor wanneer het weer tegen zou zitten. De dagindeling gaf voldoende ruimte voor een aantal prachtige stijlvolle foto’s die met het bestaande licht zijn gemaakt.

Als extra zijn er een aantal panorama’s gemaakt, zowel tijdens de ceremonie in het gemeentehuis, als een aantal van 360° rond op lokatie.

Tijdens het kennismaking gesprek werd al snel duidelijk dat de bruid niet erg graag op de foto staat. Er was dan ook enige onwennigheid tijdens het begin van de dag. Door ongedwongen te fotograferen was ze al snel aan mijn aanwezigheid gewend waardoor het zelfs leuk werd om gefotografeerd te worden.

Vol trots: ‘dit zijn de ringen’

Verliep alles goed?
Nee, niet alles. Een defect aan mijn EF 35mm f/1,4L objectief trof mij op deze vrijdag de 13e. Gelukkig had ik (natuurlijk) een alternatief ter beschikking. En gelukkig bleek thuis het probleem minder groot dan verwacht.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pictures by Gaab
9 jaren geleden

Heerlijke sfeer zit er in de beelden. Past goed! Maakt het tot een bijzondere serie, die niet standaard is voor iedereen. Dat vind ik juist weer erg leuk. Je flashbender werkt dus goed, dat is iets om over na te denken 😉 Het bruidspaar zal blij zijn met zo’n verzorgde reportage!
Gr. Gaab

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x