Het gebruik van filters in landschapsfotografie heeft de laatste jaren veel populariteit gekregen. Toch zijn dit soort filters niet nieuw. Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw kon je al aan de slag met systeemfilters. In de lezing Fotograferen met Systeemfilters laat ik zien hoe en wanneer je met filters aan de slag kunt.

De lezing Fotograferen met Systeemfilters gaat niet over alle filters. Het gaat specifiek over het filtersysteem waarmee je diverse filters met een houder op elk objectief dat je in bezit hebt kunt gebruiken. In woord en beeld komen de verschillende soorten filters aan bod. Ik vertel wanneer je welk filter het beste kunt gebruiken en waarom.

De lezing Fotograferen met Systeemfilters
Een greep uit De lezing Fotograferen met Systeemfilters

Wat komt aan bod?

Tijdens de lezing Fotograferen met Systeemfilters behandel ik de meest voorkomende filters op een heel eenvoudige en duidelijke wijze. Ik laat zien hoe je de verschillende grijsverloopfilters gebruikt, en wanneer je welke kiest. Ik vertel over grijsfilters en het fotograferen met lange sluitertijden.

Maar ook het polarisatiefilter komt aan bod, met voorbeelden van wat je ermee kunt bereiken. Tot slot is het nachtfilter aan bod, een prachtig filter waar elke nachtfotograaf veel plezier aan kan beleven.

Na deze lezing ben je helemaal op de hoogte van wat je kunt doen met systeemfilters, en hoe je deze het beste kunt gebruiken wanneer je ermee aan de slag gaat.

De lezing Fotograferen met Systeemfilters duurt ongeveer 2 uur inclusief een korte pauze. Kijk voor meer inhoudelijke informatie op deze pagina, of neem contact op. Boeken kan via email of het onderstaande formulier.

  Uw naam (verplicht)

  Naam fotoclub

  Adres fotoclub

  Plaatsnaam fotoclub

  Gewenste datum voor de lezing

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht

  Mocht het formulier om wat voor reden ook niet werken, stuur dan je aanmelding direct naar nando@nandoonline.com