De start van mijn eigen blog

De start van mijn eigen blog

Ik heb er lang over nagedacht en al een paar keer een poging gewaagd. Nu is het dan zover en maak ik de start van mijn eigen blog over mijn fotografie.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ik ben al lang bezit met websites, en heb er verschillende gemaakt. Dit waren altijd statische websites, waarop ik enkele van mijn foto’s liet zien. Zo’n website leeft niet, en zal daarom ook weinig aandacht trekken.

Een blog daarentegen leeft. Er verschijnen regelmatig nieuwe dingen op de site. Hopelijk trekt dat ook meer bezoekers, en krijgen mijn foto’s meer aandacht.

De start van mijn eigen blog - met een foto van het Meerbaansblaak in de Groote Peel
360° panorama of Meerbaansblaak at the Groote Peel made from three times 10 individual shots

Uiteindelijk wil ik op dit blog nieuwe updates, foto’s, publicaties en meer van dat soort dingen laten zien. Een echt definitieve vorm zal dit blog vooralsnog niet hebben. Toch streef ik ernaar om dit binnen enkele maanden meer inhoud te geven. Hopelijk krijg ik dan ook een beter beeld waar ik met dit blog naar toe wil.

Een site via wordpress

In plaats van een eigen domein en hosting, is deze site in beginsel op de nandoonline.wordpress.com verschenen. Hierdoor hoef ik niet langer zelf mijn HTML, PHP en MySQL databases te maken. Zo kan ik meer aandacht aan het belangrijkste besteden zonder me druk te hoeven maken over de programmering.

Welkom dus, bij de start van mijn eigen blog.


Een update

Dit is het eerste bericht dat ik schreef op nandoonline.wordpress.com,. ergens in maart 2012. Ik heb het bijhouden van dit blog op de site van wordpress.com tot november 2012 volgehouden, waarna ik de stap nam om een wordpress blog onder mijn eigen domein en hosting over te zetten.

Door deze stap te nemen was ik niet langer afhankelijk van een gratis site als WordPress.com, die overigens een uitstekende stap was naar een eigen blog. Een eigen WordPress installatie geeft echter veel meer vrijheid, zodat ik verder kon groeien. Dit is de site geworden die je nu voor je hebt.

De start van mijn eigen blog
Een screenshot van mijn eerste WordPress blog. Het het leuke is, je kunt nog steeds een kijkje nemen hoe het allemaal begon.

Neem een kijkje naar mijn eerste stapjes in een WordPress blog:
http://nandoonline.wordpress.com

Wist je dat die eerste WordPress site nog steeds online staat? Als je het leuk vindt kun je dus een kijkje nemen naar het begin van dit blog. Vooral voor mijzelf is het prachtig om te zien hoe het allemaal is begonnen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties