De Tim Burton boom door de jaren heen

De eerste foto van de Tim Burton boom

In 2008 fotografeerde ik een hele grillige boom. De ochtendmist en het warme licht van de zonsopkomst gaf een fantastische gelaagdheid in dat beeld. Na vijf jaar ontdekte ik de boom opnieuw. Het had de tand des tijds doorstaan, onaangedaan door weer en wind. Sindsdien heb ik deze boom, die ik gekscherend de Tim Burton boom noem, al vaak op de foto gezet. In dit bericht een terugblik in de tijd: de Tim Burton boom door de jaren heen.

De Tim Burton boom door de jaren heen
De eerste foto van de Tim Burton boom in 2008 (Canon 1D mark III + EF70-200L icm 2x teleconverter @ 400mm | ISO400 | f/8 | 1/640)

De Tim Burton boom is een beetje mijn boom geworden. Sommigen kennissen noemen deze dan ook wel eens gekscherend Nando’s boom. En waarom ook niet? Het lijkt er een beetje op dat ik een van de weinigen ben die deze Tim Burton boom door de jaren heen met regelmaat fotografeer. Dat doe ik al sinds die eerste ontdekking in 2008.

De Tim Burton boom door de jaren heen
In 2013 ontdekte ik de Tim Burton boom opnieuw. Op enkele detail na nog steeds dezelfde griezelige vorm. (Canon EOS 5D mark III + EF70-200mm @ 180mm | ISO200 | f/11 | 1/5)

Door de jaren heen…

Ik heb al vaak gedacht dat deze Tim Burton boom het niet zou redden. Door de jaren heen heeft het verschrikkelijke stormen overleefd, regen en hagelbuien. Vrieskou en hete zomers.

Een reklame boodschap

De boom lijkt op het punt van omvallen en de takken ogen kwetsbaar. Er zijn door de jaren heen takken afgebroken, maar de vorm is onveranderd sinds dat ik de boom in 2008 ontdekte. In de dertien jaar dat ik met regelmaat de camera op deze grillige boom heb gericht, lijkt het steeds meer een monument te worden. In zekere zin lijkt het wel een beetje op de beroemde skeletbomen van Noir Flohay in de Hoge Venen.

De Tim Burton boom door de jaren heen
De Tim Burton boom in 2020 (EOS R5 + RF24-70L @ 35mm | ISO1000 | f/13 | 1/160)

Mijn Tim Burton boom door de jaren heen

Nu ik deze boom gedurende dertien jaar onder verschillende omstandigheden heb gefotografeerd, leek het me een mooi moment om een overzicht te laten zien. Een galerij, met de Tim Burton boom door de jaren heen.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

9 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cees v.d. Coevering
Cees v.d. Coevering
6 maanden geleden

Foto

20231102_naamloos_3634-bewerkt-bewerkt-Kopie
Cees v.d. Coevering
Cees v.d. Coevering
6 maanden geleden

Hoi Nando,
Prachtige foto’s van De Tim Burtonboom door de jaren heen. Ik was kortgeleden nog op deze plek. Helaas, laatste storm is fataal geweest. De boom heeft het na zoveel jaren opgegeven en ligt plat.

Marian
3 jaren geleden

Wat een prachtig exemplaar, Nando! Mooie gevarieerde collectie heb je gemaakt!

Roeland Scheeren
3 jaren geleden

Leuk de foto’s op strabrechtse heide ik die het zelfde maar dan met een andere boom vanuit altijd dezelfde positie

Bart
Bart
3 jaren geleden

Prachtige boom en collectie, keep m coming! 🙂