De video van Lofoten 2022

Fotograferen op lofoten

Tijdens de twee weken op Lofoten heb ik ook gebruik gemaakt van mijn drone. Het is en blijft prachtig om ook bewegende beelden te hebben. Het is een mooie aanvulling aan de herinneringen in de vorm van stilstaand beeld. In dit blogbericht presenteer ik de video van Lofoten 2022.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ik ben fotograaf, en het vastleggen van de prachtige en indrukwekkende landschappen is mijn passie. Hoewel ik fotografie en filmen twee totaal verschillende vakgebieden vind, ben ik bewegend beeld toch erg gaan waarderen. Vanaf het moment dat ik een drone in gebruik nam, zijn mijn eerste stappen in de wereld van filmen gezet.

De video van Lofoten 2022
Behalve de stilstaande beelden, al dan niet met de beweging gevangen in een kort moment, vind ik het filmen toch wel heel leuk.

Filmen met drone en camera

In de voorafgaande jaren heb ik alleen drone filmbeelden gebruikt. Het filmen van diverse hoogtes is leuk, maar het zorgt voor weinig afwisseling. Ik heb veel tips gekregen van even zoveel fotografen en filmers, die erg nuttig bleken te zijn. Dat is mede de reden dat ik naast de drone beelden ook met mijn Canon EOS R5 heb gefilmd, en zelfs met mijn smartphone. Zo moet de video van Lofoten 2022 een mooi totaalbeeld geven.

Een reklame boodschap
Sneeuwstorm op Lofoten
Een sneeuwstorm op Lofoten, bij de rorbuer waar we twee weken verbleven. Met beweging krijgt een beeld een heel andere lading. Kijk in de video voor het bewegend beeld van deze sneeuwstorm.

De gemonteerde video van Lofoten 2022

Filmen is een ding, het monteren een heel ander ding. Het kost veel tijd om de beelden te bekijken, te selecteren, en de clips eruit te halen die in de video moeten komen. Bovendien is het kiezen van muziek heel erg belangrijk. De verkeerde muziek, en een videobeeld krijgt een heel andere lading.

Hieronder is het resultaat van mijn montage. Mijn kritisch oog ziet nog veel ruimte voor verbetering, maar met elke video die ik maak leer ik weer bij. Geniet van de video, en laat in een reactie weten wat je ervan vindt.

Ben je benieuwd naar mijn vorige video van Lofoten?
Kijk dan in mijn blogbericht Fotoreis Winter op Lofoten

Over het filmen zelf

Het filmen van de beelden voor deze video van Lofoten 2022 is tussen de bedrijven door gedaan. Zonder een bepaald plan, zonder een draaiboek, en alleen als het goed uitkwam. Voor deze reis die ik voor en samen met Fotografie-reizen.nl heb ondernomen komt het begeleiden van de deelnemers nog altijd op de eerste plaats. En eerlijk is eerlijk, fotografie staat op de tweede plaats. Zo komt de video op de derde plek.

Fotograferen op lofoten
Mocht je me aantreffen, dan is de kans groot dat ik met mijn fotocamera rond loop voor foto’s. En niet voor video. Fotografie komt nog altijd op de eerste plaats… of tweede plaats, wanneer ik een fotoreis begeleid (foto gemaakt door een vriendelijke toerist)

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Geurtsen
Hans Geurtsen
2 jaren geleden

Mooie film