De workshop Nachtfotografie

Gisteren is de eerste workshop Nachtfotografie gehouden voor een enthousiaste groep van zes fotografen. Even leek het erop dat er een kans op regen was, maar gelukkig bleef het droog. We werden wel verrast met een stevige wind. Sterren waren helaas niet zichtbaar,  een halve maan gluurde soms tussen het dunner wordende wolkendek heen.

Ik heb iedereen ontvangen in de warmte van een restaurant en welkom geheten. Na een korte inleiding, onder het genot van een drankje, zijn we gaan fotograferen. In het donker, met de straatverlichting als enige licht.

Aan de slag in het donker (foto met toestemming van deelnemer Pim)

Tot mijn grote verbazing waren alle deelnemers gewapend met een Canon. Dit keer geen enkele Nikon gebruiker te bekennen, wat het een stuk eenvoudiger maakte om een handje te helpen met de instellingen. Met de voorkennis uit de hand-out, die iedereen eerder al ontvangen had, en een goede uitleg is iedereen aan de slag gegaan.

Een reklame boodschap

Na de met straatverlichting overgoten omgeving zijn we het ‘donkere bos’ in gegaan waar het fotograferen plotseling heel wat moeilijker werd, maar niet onmogelijk. Scherpstellen en bulb stand is aan bod gekomen zodat iedere deelnemer zijn of haar foto’s kon maken met belichtingen die soms minuten lang konden zijn.

Het niveau van de groep was gevarieerd en dat maakte het zeker leuk. Op Facebook heb ik vandaag de eerste resultaten en reacties gezien en die zijn ronduit positief. Met de hand-out hebben de deelnemers een mooi naslagwerk en ik hoop dat iedereen er deze winter lekker op uit gaat om te fotograferen in het donker.

Volgende week is de tweede workshop Nachtfotografie.

De deelnemers van de eerste workshop (foto met toestemming van deelnemer Liesbeth)

Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
11 jaren geleden

[…] afgelopen weken heb ik voornamelijk ‘s-avonds foto’s gemaakt wegens mijn workshops Nachtfotografie. Vandaag was het tijd om er ook eens bij daglicht op uit te gaan. De Groote Peel nodigde uit voor […]

trackback
11 jaren geleden

[…] nog eens op uit te gaan, mèt mijn groothoek of fisheye. En hopelijk is het helder op mijn tweede workshop Nachtfotografie, aanstaande […]

Pim
Pim
11 jaren geleden

Het was top, Nando!
Op naar de volgende workshop!! 🙂

Erwin van Arkel
Erwin van Arkel
11 jaren geleden

Het geduld en de uitleg van Nando was top, goede sfeer en veel geleerd. Verheug me nu alweer op de volgende workshop.

Ankie
11 jaren geleden

Ziet er gezellig en heel leerzaam uit:)

Willem.
11 jaren geleden

Het was zeker een geslaagde workshop die ik iedereen kan aanbevelen.