Menu Sluiten

Een dagje naar Zoo Duisburg

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan Zoo Duisburg; een leuke dierentuin dat ongeveer 40 kilometer bij Venlo over de grens ligt. En het leukste van alles: de entree is bijzonder aantrekkelijk.

Het was een heerlijk zonnige dag, misschien iets te warm. Het fotograferen kwam niet op de eerste plaats; het moest vooral een gezellig dagje uit met de kinderen zijn. Bovendien is het fotograferen van dieren in een dierentuin niet echt mijn ding. Veel dieren heb ik dan ook niet gefotografeerd. Dat heb ik aan mijn zoon overgelaten, èn aan mijn vriendin. Maar soms kan ik het niet laten.

Advertisements
Advertisements
Een van de vele Blauwe Reigers die als mussen door de dierentuin heen vlogen

Behalve een leuke dolfijnenshow waren voor mij de vele reigers in het park erg mooi om te zien. Niet langer mensenschuw konden deze grote vogels heel goed op de foto gezet worden. Hoewel we ze vooral in de wei en langs sloten zien, zitten ze net zo vaak in de bomen.

In de tropenhal Rio Negro vielen de kleine Roodhandtamarins op; kleine primaten die tussen het publiek heen schoten, zoekend naar verloren etenswaren en bananen van bezoekers (die weer niet begrepen dat voeren verboden is). Deze kleine aapjes waren zo nieuwsgierig dat ze tot in de camera kropen als ze de kans zagen. Aillas wist dit mooi vast te leggen met zijn compactcamera.

Genoeg daarover. Tijd voor een zestal foto’s van de dieren in de dierentuin.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x