Een dagje naar Zoo Duisburg

een dagje naar zoo duisburg

Voor de verandering hebben we een bezoekje gebracht aan Zoo Duisburg; een leuke dierentuin dat ongeveer 40 kilometer bij Venlo over de grens ligt. En het leukste van alles: de entree is niet eens zo hoog. In dit blogbericht een kort verslag van een dagje naar Zoo Duisburg, met foto’s natuurlijk.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Het was een heerlijk zonnige dag, misschien zelfs iets te warm. Voor dit bedoek kwam het fotograferen zeker niet op de eerste plaats. Het moest vooral een gezellig dagje uit zijn met de kinderen. Daarbij is het fotograferen van dieren in een dierentuin niet echt mijn ding.

Dit is dan ook de reden dat ik niet erg veel dieren gefotografeerd heb. Dat heb ik aan mijn zoon Aillas overgelaten, èn aan Hetwie natuurlijk. Maar soms kan ik het toch niet laten en heb ik geprobeerd om een aantal dieren zo te fotograferen dat het min of meer een natuurlijke uitstraling heeft.

Een reklame boodschap

De reigers in het park

Een van de vele Blauwe Reigers die als mussen door de dierentuin heen vlogen

Behalve een leuke dolfijnenshow gedurende dit dagje in Zoo Duisburg waren voor mij de vele reigers in het park erg mooi om te zien. Niet langer mensenschuw konden deze grote vogels heel goed op de foto gezet worden. Hoewel we ze vooral in de wei en langs sloten zien, zitten ze net zo vaak in de bomen. Dat levert dan toch wel weer een apart beeld op.

Samen met de apen op de foto

In de tropenhal Rio Negro vielen de kleine Roodhandtamarins op; kleine primaten die tussen het publiek heen schoten, zoekend naar verloren etenswaren en de bananen van bezoekers die weer eens niet begrepen dat voeren verboden is.

Deze kleine aapjes waren zo nieuwsgierig dat ze tot in de camera kropen als ze de kans zagen. Aillas wist dit mooi vast te leggen met zijn compactcamera. Zo kom ik ook nog eens in beeld.

een dagje naar zoo duisburg
Aapjes fotograferen

Een korte galerij

Genoeg daarover. Tijd voor een zestal foto’s van de dieren die ik in dit dagje in Zoo Duisburg heb gemaakt.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties