Menu Sluiten

Een kort verhaal: “Een gebroken hart vereeuwigd in ijs”

” Tione keek naar de zwoegende mannen op het kadaver en liet zijn blik naar de machtige planeet in het spant dwalen. ‘Het is een vreemde wereld, die ons wellicht tot nog vreemdere daden leidt. Je bent een nuchtere kerel die zijn vak verstaat. In al die jaren dat je in mijn team zit heb ik je nog nooit zover zien afdwalen. Er is meer aan de hand dan die novice. Heb ik gelijk?’
‘Ik wil er niet over praten,’ zei Lens hees.
‘Je zult wel moeten. Ik zit met twee grote problemen. Dat IJsvolk daar, en jij. Onze komst heeft tot één dode jager geleid, en als ik niet uitkijk eist Hadek jouw leven als straf voor je daden. Ik wil niet nog meer sterfgevallen op deze reis.’
Lens keek Tione bevreemdend aan. ‘Jij bent toch niet verantwoordelijk te noemen voor de dood van die jager? Het was een ongeval.’
Tione schudde zijn hoofd. ‘Het IJsvolk stelt ons aansprakelijk voor de dood, of dat nu terecht is of niet.’
‘Het is niet eerlijk.’
‘Niets in deze wereld is eerlijk als je het zo bekijkt. Luister naar me, Lens. Je bent een waardevol lid van mijn bemanning. Ik wil je niet kwijt. Vertel me wat er gebeurt is, waarom je zo terneergeslagen bent.’
Lens staarde met toegeknepen ogen over de ijsvlakte naar Aipa.   Flarden ijswolken joegen over het land en gaven het landschap een sinister uiterlijk. Kenalogak hing als een dreigende entiteit in de hemel, wakend over het lot van het IJsvolk.
Eindelijk liet Lens een beverige zucht. ‘Twee weken geleden, vlak voordat we scheep gingen, heeft Deirdre me verlaten.’ “

Nu even niets over fotografie, maar over een andere liefhebberij van mij: het schrijven van sciencefiction verhalen.
Het bovenstaande citaat is van een kort sciencefiction verhaal dat ik in 2009 geschreven heb. In samenwerking in uitgeverij Macc en het tijdschrift SF-Terra is dit verhaal nu gepubliceerd in de verhalenbundel ‘Horizon.’

De verhalenbundel Horizon met verhalen van Tais Teng, Jeff Carlson, Jaap Boekestein… en Nando Harmsen

De bundel bevat een aantal verhalen waaronder van Tais Teng, Jaap Boekestein, Uschi Zietsch en Jeff Carlson. Daar mag ik mij onder scharen.

Advertisements

Op 19 mei was de presentatie van de bundel bij SF-Terra in Amsterdam. Vanaf heden is de bundel te koop voor € 15,-. Meer informatie is te vinden op de website van Uitgeverij Macc

Terraanse Vertellingen uit 2009

 

 

Voorafgaand aan het verschijnen van de bundel “Horizon” is er in 2009 de sf-verhalenbundel Terraanse Vertellingen verschenen. Ook daarin is een verhaal van mij opgenomen: “Alter Ego”

Voor wie geïnteresseerd is bied ik beide verhalenbundels samen aan voor € 25,- (excl verzendkosten). Dit geld zo lang mijn eigen voorraad strekt.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x