Een video tutorial op Photofacts Academy

In 2017 ben ik met Photofacts Academy bezig geweest met het maken van een video tutorial over sterrensporen fotografen. Jawel, een tutorial met echte bewegende beelden en gesproken uitleg over de manier hoe ik mijn sterrensporen fotografeer. In dit blogbericht vertel ik over het tot stand komen van de video tutorial op Photofacts Academy.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Tijdens de opnames in de studio, waarbij tevens voor het eerst met een iMac mijn foto's heb bewerkt.
Tijdens de opnames in de studio, waarbij tevens voor het eerst met een iMac mijn foto’s heb bewerkt.

Hoewel ik veel workshops en lezingen geef, is het spreken voor een camera heel anders dan live voor een publiek.  Spreken tegen een camera met de gedachte dat het publiek in de de camera zit helpt, maar er is geen feedback van mijn luisteraars.

Al met al een erg leuke ervaring waarvan ik hoop dat ik die in een later tijdstip nog eens over mag doen in de vorm van een andere videocursus.

Een van de foto's die tijdens de workshop gemaakt zijn, waarbij het hele traject op film vastgelegd is. Je kijkt dus over mijn schouder mee vanaf het moment dat ik op pad ging, tot de nabewerking
Een van de foto’s die tijdens de workshop gemaakt zijn, waarbij het hele traject op film vastgelegd is. Je kijkt dus over mijn schouder mee vanaf het moment dat ik op pad ging, tot de nabewerking

Na drie opname dagen (uitleg op het droge, fotograferen op locatie, en de nabewerking) en waarschijnlijk heel veel video editing, is het eindresultaat nu online. Voor alle abonnees van Photofacts Academy zijn alle 19 delen online met een totale tijd van 1 uur en 27 minuten.

Vol trots kan ik in ieder geval voor iedereen het promo filmpje laten zien.

De link naar de cursus op Photofacts Academy is: https://photofactsacademy.nl/sterrensporen-fotograferen


Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rens Timmermans
Rens Timmermans
6 jaren geleden

Hallo Nando,
Ik ga hem beslist bekijken, de cursus sterrensporen fotograferen.
Met de ervaring die ik van je lezingen hebt zal het leerzaam en praktisch gericht.
Al 3jaar een abonnement op photofacts welke me heel goed bevalt.
Een idee voor een vervolg bij photofacts is misschien fotograferen met filters in de landschapsfotografie.

groeten,
Rens Timmermans