Een weekje aan het Friese Wad

Foto's van het Friese Wad

We hebben een weekje aan het Friese Wad doorgebracht. Hoewel ik me voorgenomen had om er geen fotoreis van te maken, kan ik het toch niet laten om ook foto’s te maken. Ik heb een aantal landschapsfoto’s verzameld van deze vakantie die ik graag me je deel.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Dit jaar hadden we weinig zin om op avontuur in het buitenland te gaan. Dus kozen we een weekje kamperen in Nederland. Een weekje aan het Friese Wad, ergens tussen het dorp Nes en Wierum. Letterlijk op 500 meter van de Waddenzee.

Foto's van het Friese Wad
Het Friese Wad, bij Wierum en Nes met Moddergat/Paesens op niet meer dan 2 kilometer afstand. Zie je het liggen?

Een echte Nederlandse zomer

Kamperen in Nederland kan een spannend avontuur worden. Zondag arriveerden we voor het weekje aan het Friese Wad, en ‘s-maandags trok er een storm over met windstoten tot windkracht 10/11 (volgens de weerapps). Gelukkig wist onze tent dit te weerstaan, hoewel het een nacht lang flink aan het dansen was en wild aan de scheerlijnen trok.

Met de storm kwam natuurlijk ook flink wat regen mee. Dat hebben we geweten tijdens een wandeling over de dijk bij Moddergat/Paesens. Maar wat deze weersomstandigheden ook brengen zijn dramatische luchten en een prachtige regenboog aan het einde van de dag.

De regenboog boven het Wad
Hoogwater, windkracht 8, en een mooie regenboog aan het einde van de dag, vlak voor een nieuw regenfront ons bereikte.

Niet om te fotograferen… of toch wel een beetje

We gingen om heerlijk te relaxen, om uit te rusten. Het was niet echt om te gaan fotograferen. Maar je komt niet elke dag op deze locatie, zeker niet als je in het Zuiden des lands woont. Dus ging de camera mee tijdens dit weekje aan het Friese Wad. Als je dan op 5 minuten wandelen van het Wad in een tent zit, is het eenvoudig om even een zonsondergang mee te pikken. Ook al is het om ‘even de hond uit te laten.’

Een reklame boodschap

Lees meer over onze avonturen met Bruc
Samen met Bruc fotograferen

Een weekje aan het Friese Wad met enkele mooie zonsondergangen
Een weekje aan het Friese Wad met enkele mooie zonsondergangen. Die wil je niet missen, of wel?

Helaas troffen we ook enkele dagen die minder mooi waren. Veel regen, saaie egaal grijze luchten en temperaturen die niet koud waren, maar ook zeker niet zo warm dat je zonder jas rond kunt lopen. Maar we wisten dat dit risico er was, dus waren we ook goed voorbereid.

Een dag eerder naar huis na het weekje aan het Friese Wad

Na een bezoek aan de Miedenmolen op de laatste dag, ontdekten we echter dat de voorspellingen wederom storm en regen voorspelden, juist op de dag dat we zouden opbreken. De beslissing was snel gemaakt. Inpakken en wegwezen nu alle kampeerspullen en tent nog droog waren. Het weekje aan het Friese Wad was voorbij.

De Miedenmolen
De prachtig gelegen Miedenmolen in Friesland

Kijk ook naar het vakantieverslag van Hetwie die ze op haar eigen website en blog geplaatst heeft.
Zo gauw die online is, komt hier de link te staan.
Maar je kunt ook zelf gaan kijken op http://www.hetwie.nl

Galerij van een weekje aan het Friese Wad

Wil je een vakantie graag combineren met fotografie, zonder dat het je medereizigers zal storen?
Lees dan mijn blogbericht Meer dan vakantiekiekjes maken

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ria B
2 jaren geleden

Ik ben een zeer bevoorrecht mens .. al een paar jaar huren we een huis aan de dijk in Moddergat .. Dit jaar hebben we er de hele maand juni gezeten .. je weet wel die maand dat er alleen maar mooi weer was … Volgend jaar ga ik er weer heen .. kan er nu al naar uit kijken !!
Je begrijpt dat ik dan ook smul van je foto’s !!

Mathy Heijmans
Mathy Heijmans
2 jaren geleden

Het zijn weer mooie foto’s Nando! Van dat voornemen om er geen fotoreis van te maken is niks terechtgekomen . Ik denk dat je dan het toestel thuis moet laten. Zolang je er maar van geniet is het prima, voor ons zou het jammer zijn. Kunnen we niet genieten can je foto’s.

bart
bart
2 jaren geleden

leuke serie geworden. die van het wrak met de voetstappen is bijzonder. ja een drone is toch wel leuk af en toe