Een workshop van Gabe McClintock

Op vier december heb ik deel genomen aan een workshop van de in Canada gevestigde fotograaf Gabe McClintock. Zijn trouwfoto’s hebben een heel unieke stijl die mij erg aanspreekt. Mijn name zijn trouwreportage in IJsland is wereldberoemd geworden.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Toen ik hoorde dat Gabe McClintock in Nederland een workshop kwam geven was ik een van de gelukkigen die op tijd was met de inschrijving. Binnen enkele uren zat de eerste workshop al vol waarna besloten werd om nog een tweede te geven.

In het bijzijn van de top van de Nederlandse trouwfotografen heb ik een dag doorgebracht waarbij de sympatieke Gabe McClintock zijn manier van werken, fotograferen, poseren en nabewerken tot in detail behandelde. In een open presentatie annex discussie kwamen alle aspecten van zijn manier van werken aan bod.

Een workshop van Gabe McClintock

 

Fotograferen onder begeleiding van Gabe McClintock

In de namiddag mochten we zelf aan de slag met Merel en Richard, die de kille wind trotseerden terwijl Gabe liet zien hoe hij te werk gaat met positioneren, poseren en fotograferen. Alles werd uitgelegd op een hele luchtige en prettige manier. Ondanks de drukte van 15 fotografen die zich verdrongen rond dit jonge stel leverde het een bijzondere set foto’s op.

Een workshop van Gabe McClintock

merel en richard

Een workshop van Gabe McClintock

Een reklame boodschap
Een workshop van Gabe McClintock

merel richard gabe mcclintock

Een workshop van Gabe McClintock

merel richard

merel richard

merel richard

Leerzaam en leuk

De workshop was erg leerzaam, gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. De uitstraling van de foto’s is natuurlijk meer dan alleen het fotograferen. Ook de stijl van nabewerken helpt mee met het neerzetten van de sfeer. De foto’s in deze set hebben een uitstraling die gebaseerd is op het werk van Gabe McClintock. Uiteindelijk zal het nodig zijn om een eigen stijl en uitstraling te ontwikkelen. Dat wat ik geleerd heb, zal zeker meehelpen in dit proces.

Nu is het tijd om het geleerde in praktijk te brengen wat betekent dat ik op zoek moet naar jonge stellen die graag een reportage willen hebben. Als ik er zo over nadenk, ze hoeven niet eens jong te zijn.

Voor wie benieuwd is naar het werk van Gabe McClintock, kijk dan even op zijn site: http://www.gabemcclintock.com/

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Thijs
Thijs
8 jaren geleden

Mooie foto’s. Ik ken zijn werk verder niet, maar zie op zijn website dat hij ook veel doet in weidse landschappen. Kwam dat ook nog langs in de workshop? Ik kan me voorstellen dat dat voor iemand die landschappen en bruiloften fotografeert een interessante combinatie is!