Een workshop van Gabe McClintock

Op vier december heb ik deel genomen aan een van de twee workshops van de in Canada gevestigde fotograaf Gabe McClintock. Zijn trouwfoto’s hebben een heel unieke stijl die mij erg aanspreekt. Mijn name zijn trouwreportage in IJsland is wereldberoemd geworden. Toen ik hoorde dat hij in Nederland een workshop kwam geven was ik een van de gelukkigen die op tijd was met de inschrijving; binnen enkele uren zat de eerste workshop vol waarna besloten werd om nog een tweede te geven. In het bijzijn van de top van de Nederlandse trouwfotografen heb ik een dag doorgebracht waarbij de sympatieke Gabe McClintock zijn manier van werken, fotograferen, poseren en nabewerken tot in detail behandelde. In een open presentatie annex discussie kwamen alle aspecten van zijn manier van werken aan bod.

 worsko, gabe mcclintock, amsterdam

In de namiddag mochten we zelf aan de slag met Merel en Richard die de kille wind trotseerden terwijl Gabe liet zien hoe hij te werk gaat met positioneren, poseren en fotograferen. Alles uitgelegd op een hele luchtige en prettige manier. Ondanks de drukte van 15 fotografen die zich verdrongen rond dit jonge stel leverde het een bijzondere set foto’s op.

Workshop Gabe McClintock

merel en richard, gabe mcclintock, worshop

merel richard gabe mcclintock workshop

merel richard gabe mcclintock workshop

merel richard gabe mcclintock

merel richard gabe mcclintock

merel richard gabe mcclintock workshop

merel richard gabe mcclintock workshop

merel richard gabe mcclintock workshop

De workshop was erg leerzaam, gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Nu is het tijd om het geleerde in praktijk te brengen wat betekent dat ik op zoek moet naar jonge stellen die graag een reportage willen hebben. Als ik er zo over nadenk, ze hoeven niet eens jong te zijn.

Voor wie benieuwd is naar het werk van Gabe McClintock, kijk dan even op zijn site: http://www.gabemcclintock.com/

2 Replies to “Een workshop van Gabe McClintock”

  1. Mooie foto’s. Ik ken zijn werk verder niet, maar zie op zijn website dat hij ook veel doet in weidse landschappen. Kwam dat ook nog langs in de workshop? Ik kan me voorstellen dat dat voor iemand die landschappen en bruiloften fotografeert een interessante combinatie is!

    1. De epische foto’s, zoals hij dat noemt, zijn wel ter sprake gekomen. Echter is dat een kwestie van landschappen fotograferen met daarin het echtpaar als onderdeel. Prachtig om te doen, maar minder episch in Nederland om voor elkaar te krijgen… hoewel, er zijn ook hier in ons landje prachtige plekken te vinden. Juist die combinatie spreekt mij zeer zeker aan. Maar zulke foto’s zijn een onderdeel van een groter geheel. Alleen epische foto’s is niet genoeg.

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)