Menu Sluiten

Even een korte wandeling… even maar…

Op pad met alles wat nodig zou kunnen zijn.

Even een korte wandeling door de Groote Peel. We wilden toch even kijken bij in het Buitencentrum de Pelen waar mijn expositie de tweede maand in gaat. Natuurlijk ging de camera mee om direct een paar foto’s te maken van de manier hoe ik mijn materiaal meeneem, voor de presentaties ‘In and Out the Twilight Zone’ die ik in de komende maand maar liefst drie keer ga geven (er is nog plaats voor de lezing op 8 mei te Velp).

Dat eerste is gelukt. Een paar leuke foto’s die niet misstaan in de presentatie. De korte wandeling is natuurlijk weer niet gelukt. Alles bij elkaar heeft het drie uurtjes geduurd voordat we weer bij de auto waren.

Advertisements

Natuurlijk heb ik een paar landschap foto’s gemaakt, maar het licht was niet echt fantastisch. Hoewel de wolken niet helemaal egaal waren was er niet of nauwelijk een blauwe lucht en donzige witte wolken te vinden. Het zou echter de eerste keer zijn als dat me ervan zou weerhouden om te fotograferen.

Reflectie van wolken in het zwarte water van Meerbaansblaak

Wat nog opvallender was, waren de dieren die we gezien hebben. Het is duidelijk dat de doordeweekse maandag rustiger is dan in een weekend, en de dieren weten het ook. Aan vogels ontbrak het niet: Vinken, Dodaars, Tafeleenden, Kuifeenden, Aalscholver, Blauwe reiger, Grauwe ganzen en een vlucht Canadese ganzen, Wulpen, Grutto’s, Roodborsttapuit en heel veel tjiftjaf’s.

Tjiftjaf

Dit keer hadden we geluk en troffen we een eekhoorn die duidelijk (en luidruchtig) op zoek was naar een wijfje. Het diertje was brutaal genoeg om zich niet weg te laten jagen.

Eekhoorn

Vlak voordat we terug bij de auto waren troffen we enkele tientallen muizen bij een bosrand aan die druk doende waren met dingen waar ik slechts naar kan raden. Na een korte zoektocht op internet denk ik dat het hier om de Aardmuis gaat.

Aardmuis (Microtus agrestis)

Het is opvallend dat juist deze dag zoveel dierleven te zien was. Op de landschapsfoto’s na zijn alle foto’s met mijn EOS 5D geschoten voorzien van de EF 70-200mm f/2,8 met teleconverter. Niet de meest ideale combinatie en het koste me nog een extra digitale crop om alles enigszins goed op de foto te krijgen. In zo’n geval zou ik wel een 1,6crop camera willen hebben met een 300mm f/2,8…

De manier hoe ik alle spullen gedragen heb werkt in ieder geval goed. Dat heb ik deze dag heel goed gemerkt. Wat ik ook gemerkt heb dat er niet zoiets bestaat als een korte wandeling.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x