Foto van de dag op Focusmedia

Ooit had Focus een website waar je foto’s op kon plaatsen. Dat was in 2012, en ik heb daar destijds enkele beelden op gezet. Soms heb je dan geluk, als een foto opvalt uit de menigte. Dan kon dat beeld foto van de dag op Focusmedia worden.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Op 22 maart 2012 stond op een website van het tijdschrift Focus een foto van mij vermeld als ‘Foto van de dag.’ Je hebt er weinig aan, maar het is altijd leuk als je foto even in het zonnetje komt te staan. Je werk krijgt dan iets meer aandacht. Bovendien wordt je website vermeld, wat natuurlijk weer bezoekers oplevert. Alleen had ik in 2012 nog niet zoveel interessants op de site staan. Dat kwam later pas. Maar het is in ieder geval wel een van de dingen geweest die tot het ontstaan van deze site heeft meegeholpen.

Balletdanseres in het bos

Foto van de dag op Focusmedia

De foto is gemaakt in de bossen op de Stippelberg. Iemand vertelde me dat de vorm van de boom vaag doet denken aan een balletdanseres. Vandaar dat ik de titel Balletdanseres in het Bos gekozen heb. Dat leek me wel passend.

Een reklame boodschap

Zoals op de site te lezen is, heb ik met een telelens gewerkt (70-200mm + 2x TC) om afstanden te comprimeren zodat de foto compact wordt en zodoende is het mogelijk geworden om die ene boom in het bos te isoleren. Met het bewerken is een klein vignet toegepast om de blik binnen de foto te vangen.

Het was inmiddels de vierde foto die op focusmedia.nl als ‘Foto van de dag’  gekozen was. Dit was deze, Balletdanseres in het bos (22 maart 2012), Nieuw leven (3 maart 2012), Rondje om Polaris heen draaien (28 februari 2012) en Dwalen door de Peelvenen – Schemering aan het Meerbaansblaak (23 februari 2012).

Helaas is het niet meer mogelijk om de foto’s te bekijken. Dat is het nadeel van dit soort vermeldingen. Als de site verandert, of offline gaat, is de publicatie verdwenen. Mocht je het ooit treffen, maak dan een screenshot van de site. Zo heb je altijd nog iets om terug te kijken.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties