Fotograferen in de Tarn

wijn drinken in de Tarn

De eerste masterclass fotografie in de Tarn is een feit. We zijn met een kleine groep van zes deelnemers naar een selectie van mooie en interessante locaties geweest. Hoe was het om te fotograferen in de Tarn? In dit blog bericht vertel ik er meer over.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het was heel spannend om eerste de masterclass fotograferen in de Tarn te geven. Hoe zou het gaan? Waren de plekken die ik uitzocht de moeite waard? Hoe zou het er na een jaar uit zien? Wat zou het weer doen? Was het verblijf in de Tarn naar wens? Allemaal vragen waar ik het antwoord nog niet op wist.

We zijn al eerder in de Tarn geweest ter voorbereiding van de masterclass.
Op verkenning in de Tarn

Over één ding waren we wel zeker. Het eten dat Rob en Corine voor ons zouden bereiden zou zeker de moeite waard zijn. Niet voor niets werd er regelmatig gekscherend gezegd dat de kookkunsten de reden van deelname was.

fotograferen in de tarn
Behalve fotograferen is het ook lekker eten. Wederom dankzij Rob en Corine.

Terug van weg geweest

We waren exact één jaar geleden (mei 2022) een week in de Tarn geweest om locaties te vinden. Ik heb toen een hele lijst gemaakt met locaties om te fotograferen in de Tarn. Locaties vinden is één ding, de geschiktheid in de praktijk is een ander ding. Hoe lang kan je er met een groep fotograferen? Is het de moeite waard om er naar toe te gaan? Geven de locaties voldoende uitdaging en afwisseling?

Een reklame boodschap
Het bastidedorp Penne
Het bastide dorp Penne met de karakteristieke ruïne.

Hoewel alle locaties al verkend waren, voelde het toch alsof het allemaal nieuwe plekken waren. Dat is logisch als je er een jaar lang niet geweest bent. Het was dan ook een ontdekkingsreis, samen met de deelnemers. Sommige plekken waren meer dan de moeite waard, andere iets minder dan verwacht. Het was een leerzame eerste editie van de masterclass fotograferen in de Tarn.

fotograferen in de tarn
Zonsopkomst boven de wijnvelden in de Tarn. Een van de nieuwe locaties en een ontzettend mooie bovendien.

Bekijk een grote selectie foto’s uit de Tarn op mijn Flickr account

Een wijnproeverij

Tijdens de week fotograferen in de Tarn hebben we ook weer nieuwe plekken gevonden. Het geeft meer mogelijkheden, ook als de weersomstandigheden minder zijn. Bovendien hebben we een wijnproeverij in het programma inbegrepen. We zitten ten slotte in een wijnstreek en het zou zonde zijn om daar geen extra aandacht aan te geven.

wijn drinken in de Tarn
Een wijnproeverij zat inbegrepen bij de masterclass fotograferen in Tarn. Een leuke afwisseling in een week intensief fotograferen.

Een geslaagde week fotograferen in de Tarn

De week fotograferen in de Tarn was een succes. Het eten was fantastisch en de masterclass leerzaam. De weersomstandigheden waren afwisselend, en dat leverde veel mogelijkheden op. De deelnemers zijn met veel extra kennis, inzichten en een prachtige selectie beelden weer naar huis gegaan.

fotograferen in de tarn
De deelnemers van de eerste masterclass fotograferen in de Tarn.

Meer over de masterclass fotograferen in de Tarn volgt spoedig. In oktober is de tweede editie, en ik kijk er nu al naar uit. Meer over de masterclass vind je op de pagina onder het kopje workshops.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties