Fotoreis naar de Faeröer eilanden

Midden in de Atlantische oceaan, halverwege Denemarken en IJsland, ligt een kleine eilanden archipel van vulkanische oorsprong; de Faeröer eilanden. Deze archipel bestaat uit achttien eilanden met een oppervlak van 1.393 vierkante kilometer, en maar liefst 1.117 kilometer kustlijn.
Het eiland Vágar op zijn mooist (drone panorama (10 opnamen))
De Faeröer eilanden hebben een bergachtig kaal landschap met fjorden en imposant steile kliffen. De vele waterstromen die vanaf de plateaus naar de zee stromen monden uit in prachtige fotogenieke watervallen. Het hoogte punt is de 882 meter hoge berg Slættaratindur (hoewel er 2 meter van zoek geraakt is..(!) ), vanwaar een magnifiek uitzicht over de eilanden is, maar ook vanaf andere redelijk goed bereikbare plekken is het uitzicht adembenemend. Er wonen ongeveer 51.000 inwoners, waarvan 40% in de hoofdstad Tórshavn, en er zijn naar schatting 100.000 schapen. Daar komt de naam Faeröer eilanden waarschijnlijk ook vandaan, want dit betekent min of meer “schapeneilanden”.
Het uitzicht vanaf Klakkur, halverwege de berg, met uitzicht op Klaksvik met een komende sneeuw en hagelbuien
In 2018 zijn we de eilanden gaan verkennen. Dit beviel zo goed dat we in 2019 terug zijn gegaan, om gedurende twee weken de uithoeken van deze eilanden te bezoeken. Voor 2020 wil ik graag met een kleine groep van vijf fotografen terug om de mooiste plekken te bezoeken, en fotograferen. De reis zal plaats vinden tussen 3 mei en 10 mei 2020 (8 dagen) en wordt via een erkent reisbureau geboekt.
Reisdata
  • Zondag 3 mei tot en met zondag 10 mei 2020
De reis bestaat uit
  • vol pension (ontbijt, lunchpakket, diner),
  • twee persoons standaard kamers met gescheiden bedden,
  • inclusief één tocht met gids naar de rots Trælanípa,
  • inclusief vervoer voor een week over de eilanden (busje met mij als chauffeur),
  • inclusief brandstof en tolgelden,
  • inclusief vliegreis van en naar de Faeröer eilanden.

De investering per persoon bedraagt dit jaar € 2695

Wat niet inbegrepen is zijn:

  • consumpties,
  • reis- en annuleringsverzekering.
Onder de waterval Fossá (zelfportret)
 
Het is belangrijk om te weten dat de Faeröer eilanden bekend staan om hun grillige weersomstandigheden. Ze hebben niet alleen ‘weer’, ze hebben er heel veel van. Bij een verblijf op deze eilanden moet rekening gehouden worden met regen en sneeuw (ook in mei), harde wind, grijze luchten, afgewisseld door zonnige dagen. Hier dient rekening mee gehouden worden met kleding en schoeisel. Hou er rekening mee dat er in deze reis enkele pittige wandelingen bij kunnen zitten – afhankelijk van de weersomstandigheden – zoals een toch naar de top van de 882 meter hoge berg Slætteratindur, en een korte maar steile wandeling op de berg Klakkur.
Het wandelpad naar de top van de hoogste berg op de Faeröer Eilanden; de 882 meter hoge Slætteratindur.
Het wandelpad naar de top van de hoogste berg op de Faeröer Eilanden; de 882 meter hoge Slætteratindur.
Het zwevende meer Sørvágsvatn vanaf de rots Trælanípa is onvergetelijk.
Het zwevende meer Sørvágsvatn vanaf de rots Trælanípa is onvergetelijk.
De pas van Funningur naar Gjógv veranderde van een groen landschap in een waar winterlandschap. Een klim richting de top van Middagasfjall leverde dit uitzicht op.

Meer beelden in impressies van deze fantastische eilanden zijn te vinden in mijn blogs hierover:

Als je interesse hebt kun je je opgeven door een email te sturen naar nando@nandoonline.com, of via het onderstaande (tijdelijke) formulier. De reis zal alleen doorgang vinden bij vijf deelnemers.