Fotosessie met Deadcell

Deadcell 2014

In 2009 ben ik door de Eindhovense band Deadcell gevraagd voor het maken van promotie foto’s voor het album ‘Black Rooster’. Ook voor de opvolgende albums (“The Heart Of The Sun” en “The Dark Side Of Light”) heb ik de foto’s mogen verzorgen. Een paar weken geleden heb ik opnieuw een korte fotosessie met Deadcell gehad.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Deadcell is ooit begonnen als een industrial variété band. De ontwikkeling van Deadcell door de jaren heeft geleid tot een industrial-metal act. Langzaam maar zeker laat Deadcell de industrial roots achter zich en richt de pijlen meer en meer op de metal-scene. Marcus Bodine, het brein achter Deadcell, heeft dit jaar versterking gekregen van Stefaan Vantyghem op gitaar en Dylan Smith op basgitaar. Van de oude bezetting zijn Petra “Snowflame” en Andreas “Therion 69” overgebleven.

Deadcellin 2008
Deadcell live Supporting act of Gothminister on april 4th 2008 at the W2, Den Bosch

Nieuwe promotie fotosessie met Deadcell

Marcus Bodine vroeg me voor nieuwe promotie foto’s met een duidelijk beeld voor ogen. Op een donderdag tussen de repetities door vonden we de tijd om dat beeld te realiseren.

In de obscure repetitieruimte, een pand dat ooit als bar dienst gedaan had en waar ruimte eerder een gebrek was dan een luxe, lukte het ons om met verschuiven van instrumenten en een beetje wrikken en wringen de juiste omstandigheden te creëeren.

Een reklame boodschap

Met de softbox achter de bar en het uitschakelen van de weinige verlichting die er aanwezig was heb ik een serie foto’s gemaakt die precies voldeden aan wat Marcus voor ogen had.

Deadcell 2014
Deadcell 2014

Eén goede foto is voldoende

Na de eerste fotosessie in 2009, waarbij ik de band in verschillende settings gefotografeerd had, bleek er slechts één of twee foto’s noodzakelijk te zijn om de band te profileren. Met die kennis in het achterhoofd heb ik de band in 2011 een tweede keer voor de camera gehad.

Eén enkele krachtige foto is voldoende om een herkenbaar beeld van de band te maken die voor alle doeleinden gebruikt kan worden. Uit de serie foto’s die de selectie door zijn gekomen is de eerste flyer verschenen. De eerste in een (hopelijk) lange reeks.

De eerste van velen die zullen volgen?

Eén is maar alleen…

Als fotograaf is het maken van één enkele foto maar magertjes, hoe sterk die foto ook is of zal worden. Gelukkig kreeg ik de gelegenheid om een tweede setting te fotograferen. Een iets traditionelere bandfoto vanaf een hoog standpunt (een wankele barkruk) met een grote lichtbron recht achter me en een kleinere achter de band. Een foto die mij persoonlijk erg aanspreekt en die hopelijk ook nog door Deadcell gebruikt gaat worden.

Deadcell in een meer traditionele setting

Het uurtje fotograferen in de repetitieruimte was gezellig en relaxed. Het resultaat is helemaal naar wens. Thanks to Marcus, Petra, Andreas, Stefaan en Dylan. See you all back on stage somewhere soon.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties