Fotosessie met Sabrina

In het donkere bos

Een fotosessie met Sabrina stond al een hele tijd op de planning. Een datum prikken viel vanwege overvolle agenda’s niet mee. Uiteindelijk lukte het om een gaatje te vinden; de laatste dag van november. In dit blogbericht vertel ik meer over deze leuke fotoshoot.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Behind te scenes
Druk aan het fotograferen in het bos… van een afstand lijkt het net verstoppertje spelen.

Voor deze fotosessie had ik een moodboard gemaakt om een sfeerbeeld te bepalen. De uitgangspositie was een donker geheimzinnig bos met een troosteloos gevoel, iets in de richting van wat ik eerder heb geprobeerd tijdens de fotosessie met Lisa.

Overdag donkere foto’s maken

In plaats van ‘s-avonds wilde ik nu gewoon overdag fotograferen. De afgelopen week waren de weersomstandigheden daar uitstekend voor; grijze, dreigende luchten en somber licht. In een bos zou dat uitstekend uitkomen. Juist op de geplande dag was het echter een heldere, zonnig herfstdag.

Aan deze dag was niets troosteloos of somber. De enige manier om dan een geheimzinnige sfeer neer te zetten is het daglicht niet als belangrijkste lichtbron te gebruiken. Dan is het hard werken voor de flitsers, want die moeten dan meer licht geven dan het alom aanwezige daglicht.

Fotosessie met Sabrina
Fotosessie met Sabrina

     

Fotosessie met Sabrina
In het donkere bos

Sprookjesachtige foto’s

Om het gewenste effect te verkrijgen bleek de witte jurk van Sabrina heel erg geschikt. De foto’s krijgen een dromerig, sprookjesachtig sfeer vanwege het grote contrast met het ‘donkere’ bos.

Een reklame boodschap

Dat donkere bos is verkregen door de foto’s te onderbelichten. Tijdens deze fotosessie is de flitser gebruikt om Sabrina bij te lichten zodat zij niet onderbelicht op de foto verschijnt. Om te voorkomen dat de sluitertijd te snel werd heb ik voor de meeste foto’s een 0,9ND grijsfilter gebruikt. Een mooie onverwachte toepassing van deze filters, wat ik nooit had voorzien toen ik deze kocht.

De opstelling van de flitser
Het licht is opgesteld voor de foto

Twee flitsers in plaats van één

Ik heb tijdens deze shoot voor het eerst gebruik gemaakt van een tweede flitser. In eerste instantie voor het zogenaamde ‘haarlicht’, maar ik heb gemerkt dat het heel wat meer mogelijkheden kan bieden. Het opstellen van de flitsers in een bos is trouwens een leuke uitdaging. Niet alles moet verlicht worden. De zoomknop op de flitser is dan een welkome functie.

Fotosessie met Sabrina
Flits om niet alleen het model uit te lichten, maar ook de omgeving
Fotosessie met Sabrina

Maanden heeft het geduurd voor ik deze fotosessie met Sabrina kon doen. Het was het wachten waard, gezien de resultaten. Met dank aan Ruud en Hetwie voor alle hulp, en natuurlijk Sabrina om model te staan.

De complete fotoserie is te vinden op:
http://www.flickr.com/photos/nandoonline/sets/72157638238237695/show

Fotosessie met Sabrina
Fotosessie met Sabrina

     

Fotosessie met Sabrina

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
Michel
10 jaren geleden

Erg dromerige sfeer! Prachtig!
Goed gebruikt gemaakt van de geringe DOF mag ik weten welke lichtvormers je gebruikt hebt?

Photo Dante, Philip
10 jaren geleden

Wat een bijzonder sprookjesachtig effect heb je hier gecreëerd.
Complimenten.

Bedankt voor de toelichting, wederom steek ik er weer vanop, dank je wel Nando.

Photo Dante, Philip
Antwoord aan  Nando Harmsen
10 jaren geleden

Daar heb je gelijk in.
Naar aanleiding van dit artikel heb ik de techniek op sommige foto’s toegepast tijdens de kerstparade van Turnhout met goed resultaat.

Nogmaals bedankt :).

Barbara
10 jaren geleden

Mooie serie Nando.. Je hebt echt een dromerig, sprookjesachtig sfeertje weten te creëren. Dikke duim omhoog!!