Menu Sluiten

Fotosessie met Sabrina

Een fotosessie met Sabrina stond al een hele tijd op de planning. Een datum prikken viel vanwege overvolle agenda’s niet mee. Uiteindelijk lukte het om een gaatje te vinden; de laatste dag van november.

Druk aan het fotograferen in het bos… van een afstand lijkt het net verstoppertje spelen.

Voor deze fotosessie heb ik een mood board gemaakt om een sfeerbeeld te bepalen. De uitgangspositie was een donker geheimzinnig bos met een troosteloos gevoel, iets in de richting van wat ik eerder heb geprobeerd tijdens de fotosessie met Lisa. In plaats van ‘s-avonds te fotograferen wilde ik nu gewoon overdag. De afgelopen week waren de weersomstandigheden daar uitstekend voor; grijze, dreigende luchten en somber licht. In een bos zou dat uitstekend uitkomen. Juist op de geplande dag was het echter een heldere, zonnig herfstdag. Daar was niets troosteloos of somber aan. De enige manier om dan een geheimzinnige sfeer neer te zetten is het daglicht niet als belangrijkste lichtbron te gebruiken. Dan is het hard werken voor de flitsers.

Advertisements

     

In het donkere bos
In het donkere bos

Om dit effect te verkrijgen is de witte jurk heel erg geschikt gebleken. De foto’s krijgen een dromerig, sprookjesachtig sfeer vanwege het grote contrast met het ‘donkere’ bos. Dat donkere bos is verkregen door de foto’s te onderbelichten. De flitser is gebruikt om Sabrina bij te lichten zodat zij niet onderbelicht op de foto verschijnt. Om te voorkomen dat de sluitertijd te snel werd heb ik voor de meeste foto’s een 0,9ND grijsfilter gebruikt. Een mooie onverwachte toepassing van deze filters, wat ik nooit had voorzien toen ik deze kocht.

Het licht is opgesteld voor de foto

Ik heb tijdens deze shoot voor het eerst gebruik gemaakt van een tweede flitser. In eerste instantie voor het zogenaamde ‘haarlicht’, maar ik heb gemerkt dat het heel wat meer mogelijkheden kan bieden. Het opstellen van de flitsers in een bos is trouwens een leuke uitdaging. Niet alles moet verlicht worden. De zoomknop op de flitser is dan een welkome functie.

Flits om niet alleen het model uit te lichten, maar ook de omgeving

Maanden heeft het geduurd voor we deze fotosessie konden houden. Het was het wachten waard, gezien de resultaten. Met dank aan Ruud en Hetwie voor alle hulp, en natuurlijk Sabrina om model te staan.

De complete fotoserie:
http://www.flickr.com/photos/nandoonline/sets/72157638238237695/show

     

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
Michel
7 jaren geleden

Erg dromerige sfeer! Prachtig!
Goed gebruikt gemaakt van de geringe DOF mag ik weten welke lichtvormers je gebruikt hebt?

Photo Dante, Philip
7 jaren geleden

Wat een bijzonder sprookjesachtig effect heb je hier gecreëerd.
Complimenten.

Bedankt voor de toelichting, wederom steek ik er weer vanop, dank je wel Nando.

Photo Dante, Philip
Antwoord aan  nandoonline
7 jaren geleden

Daar heb je gelijk in.
Naar aanleiding van dit artikel heb ik de techniek op sommige foto’s toegepast tijdens de kerstparade van Turnhout met goed resultaat.

Nogmaals bedankt :).

Barbara
7 jaren geleden

Mooie serie Nando.. Je hebt echt een dromerig, sprookjesachtig sfeertje weten te creëren. Dikke duim omhoog!!

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x