Fotosessie met Teska

Gisteren heb ik een fotosessie gehad met Teska op het Kennedyplein in Eindhoven en de parkeergarage die daaronder ligt.

Een deel van de foto’s zijn bestemd voor de flyer van het Terra Gotha festival dat dit jaar voor het tiende jaar in Vlissingen gehouden wordt. Een ander deel zijn niet voor deze flyer gemaakt. Die foto’s kan ik hier dan ook al laten zien.

Laat ik kort uitleggen hoe ze tot stand zijn gekomen. Alle foto’s zijn gemaakt met een een EOS 5D en 580EX flitser op de camera. Ik heb gebruik gemaakt van een Rogue Flashbender en Lastolite reflectie scherm.

ISO200 f/2,8 1/80s 0EV +3FEV

De eerste foto is gemaakt met een combinatie van daglicht – of beter gezegd: avondlicht – en flitslicht. Het flitslicht is via de ruiten van het gebouw aan de rechterkant gereflecteerd. Dit heeft het bestaande licht aangevuld. Invulflits dus. Om voldoende invul licht te krijgen heb ik de flitser 3 stops meer licht laten geven (+3 FEV). De Rogue Flashbender is zo gebruikt dat er geen direct flitslicht op Teska is gevallen.

ISO800 f/2 1/30s 0EV -3FEV

Deze tweede foto is buiten, na het invallen van de schemering, gemaakt. Door de belichting in te stellen op het verlichte interieur van het gebouw wordt voorkomen dat deze flitsfoto een zwarte of ‘dichtgelopen’ achtergrond heeft. De flitser heeft het ontbrekende licht aangevuld. Ik heb een flitslichtcompensatie van -2 FEV ingesteld en frontaal ingeflitst. Belangrijk om te weten is dat de zoomkop van de flitser handmatig op 105mm ingesteld is (maximale zoomstand). Zodoende is het mogelijk om een gerichte ‘lichtbundel’ te krijgen. Dit centreert het licht op het Teska en voorkomt dat de omgeving teveel flitslicht krijgt. Het is wel belangrijk de flitskop goed te richten als het onderwerp / model niet in het midden staat.

De nabewerking die uitgevoerd is verdient de volgende vermelding: ik heb gebruik gemaakt van een digitale reproductie van het E6 in C41 ontwikkel procedé uit het analoge tijdperk. Dit hield in dat een diafilm in een ontwikkelaar voor kleurenfilm werd ontwikkeld. De kleurverschuiving die daardoor ontstond is digitaal gereproduceerd en terug te zien in deze foto’s.

Meer foto’s van Teska zullen t.z.t. op mijn site verschijnen.

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)