Gelukkig nieuwjaar

Het oude jaar is voorbij, leve het nieuwe jaar. Ik wens jou en je naasten een bijzonder fijn, voorspoedig, gelukkig en gezond 2018. Gelukkig Nieuwjaar!

Speciaal voor jou ben ik deze jaarwisseling weer op pad geweest voor een serie vuurwerkfoto’s. Ik heb er iets moois van proberen te maken, en hopelijk geeft het je wat inspiratie voor het nieuwe jaar.

Gelukkig nieuwjaar

Wil je ook dit soort vuurwerkfoto’s gaan maken? Dan adviseer ik je om mijn blogbericht over vuurwerkfotografie eens te lezen. Het is niet moeilijk, zo lang je maar rekening houdt met een paar dingen. Zo start jij ook met een gelukkig nieuwjaar.

Leer hoe jij ook succesvol vuurwerkfoto’s kunt maken
Hoe je vuurwerk kunt fotograferen

vuurwerk met de volle maan
vuurwerk boven helmond
gelukkig nieuwjaar
vuurwerk nieuwjaar nando harmsen 2018
vuurwerk nando harmsen nieuwjaar 2018

De foto’s die in dit blogbericht zijn geplaatst, hebben vrijwel allemaal dezelfde instellingen. Voor wie het interessant vindt, ze zijn gemaakt met ISO400, f/8 (sommigen op f/10) en een sluitertijd van 4 seconden. Dit lijkt in de meeste gevallen de ideale belichtingstijd voor vuurwerk te zijn. Ik hoop dat dit veel inspiratie geeft om zelf ook aan de slag te gaan.

Meer informatie over het fotograferen van vuurwerk vind je mijn volgende blogberichten.


Apparatuur

  • Canon EOS 5D mark IV
  • Canon EF 24-70mm f/2,8L II
  • Panasonic Lumix DC-G9
  • Leica DG 12-60mm f/2,8-4

Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters


Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
5 jaren geleden

[…] in de weken die daarop volgenden heb ik de camera onder allerlei omstandigheden gebruikt, waaronder vuurwerkfoto’s tijdens de jaarwisseling. Mijn conclusie is eenvoudig; het is een prachtige en vooral prettige […]

Willem.
Willem.
6 jaren geleden

De beste wensen Nando, ook voor Hedwie.

Cees
Cees
6 jaren geleden

Mooi vuurwerk-foto’s, water en vuur doet het goed samen. Ik denk te zien dat ze genomen zijn aan het Helmonds kanaal afgaande op de typische daken van de huizen die langs het kanaal staan.

Bas Berkhuijsen
Bas Berkhuijsen
6 jaren geleden

Ik hoop dat je nieuw jaar net zo spectaculair als je vuurwerk foto’s mag zijn Nando. Het gekozen standpunt is ook origineel. Dat ga ik zeker onthouden!

Huub Janssen
Huub Janssen
6 jaren geleden

Jij ook een goed 2018….weer geweldige foto’s!!

ostendnomadography
ostendnomadography
6 jaren geleden

Happy new year! Wederom een prachtige fotoreeks:)!

Schoors Ludo
Schoors Ludo
6 jaren geleden

Magnefieke foto’s