Grote zilverreigers, noodweer, maar geen Visarend

Grote zilverreigers, noodweer, maar geen Visarend

Advertisements

Vandaag ben ik wederom naar de Strabrechtse Heide geweest in de hoop nog een keer de Visarend te zien. Samen met een collega fotograaf zijn we direct na werktijd door de regen naar de schuilhut aan het Beuven gelopen.

De schuilhut aan het Beuven

Rond vijf uur stonden waren we ter plekke en keken uit over een troosteloos landschap met dreigende donkere wolken. De vogels die er te zien waren zaten ver weg en stilletjes in de regen. Het waren een paar Aalscholvers, een enkele Blauwe reiger en natuurlijk de Zilverreigers die als witte stippen aan de overkant van het Beuven zaten. Nergens was er een teken van een Visarend te bekennen.

Uitzicht vanuit de schuilhut aan het Beuven met  ondere andere een groepje Aalscholvers (1Dmk3 met 70-200L + 2x TC)

Het enige wat bewoog waren de Zilverreigers. Pas na bijna een uur vlogen de Aalscholvers één voor een weg waardoor het Beuven nog eenzamer leek dan voorheen. Het was alsof de vogels de hevige regenbui aan voelden komen. Enkele minuten later kwam de regen met bakken naar beneden waardoor het uitzicht totaal veranderde. Windstoten joeg de regen de schuilhut binnen en de natte wind zorgde voor natte apparatuur. De onderstaande foto is hetzelfde uitzicht als de voorgaande foto, maar dan tijdens de regenstorm. Het laat duidelijk zien hoe hevig de bui was.

Advertisements
Het uitzicht in de regenbui (1Dmk3 met 70-200L + 2x TC)

Met nog weinig hoop een Visarend te zien, of iets anders, hebben we gewacht tot de regen wat minder werd. Het was tijd om terug naar de auto te gaan. En juist op dat moment, toen alle apparatuur veilig in de rugzak opgeborgen zat, vlogen twee Grote Zilverreigers op een tiental meter voorbij en streken bijna recht voor de schuilhut neer. Die kans hebben we met beide handen aangenomen, wat een aantal aardige opnamen van de zilverreiger in de stromende regen opgeleverd heeft.

Grote Zilverreiger (Ardea alba)

Oh ja, een Visarend hebben we helaas niet gezien.

Alle foto’s zijn gemaakt met mijn EOS 1Dmk3 en de EF 70-200mm f/2,8L samen met een 2x Teleconverter. Ik heb gefotografeerd met f/8 om zoveel mogelijk scherpte te krijgen want het is bekend dat deze combinatie wat softe resultaten geeft. Voor de enkele keer dat ik 400mm brandpunt nodig hebben is het echter acceptabel.
De twee groothoek opnamen zijn met de EF 17-40mm f/4L gefotografeerd.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x