Menu Sluiten

Heide op de Veluwezoom

In augustus staat de heide (struikheide – Calluna vulgaris) in bloei. In de Groote Peel zijn stukken te vinden waar de heide het landschap vult met mooie paarse ‘vlekken’. Maar op de Veluwezoom kleurt het landschap tot aan de horizon paars. Genoeg reden om daar een kijkje te nemen. Vanuit de Posbank is het gebied prachtig te bereiken. Het is er dan ook altijd verschrikkelijk druk.

Posbank op de Veluwezoom

Om op tijd te zijn (lees:vroeg) zijn we op vrijdag naar het gebied gereden met een tent om op een van de vele campings te overnachten. Die avond trok er een flinke regenbui over, werd het kraakhelder tegen het einde van de nacht, en was het grijs en somber bewolkt rond zonsopkomst. Pas tegen het einde van de ochtend brak de bewolking.

Advertisements

‘s-Morgens zijn we naar uitkijkpunt ‘de Elsberg’ gelopen waar helaas weinig heide te zien was. Aan de horizon, in de richting waar de Posbank ligt, was de paarse gloed van de heide wel te zien. In de namiddag zijn we dus naar, en om de Posbank heen gereden. Het stuk dat het Herikhuizerveld genoemd wordt, is van alle kanten te bekijken. Door de overtrekkende bewolking speelde het licht en schaduw een prachtig spel over het gebied. Vanuit de Noordzijde van dit gebied was dit prachtig te zien.

Spel van licht en schaduw

De bedoeling was om het Rozendaalse Zand ook nog te gaan bekijken. Helaas ben ik dat vergeten. Dat klinkt vreemd, maar ik was ‘afgeleid’ door een prachtig stuk bos waar een kleine groene vijver in verborgen lag. Ook hier speelde het licht een mooi spel.

Een verborgen waterplas in het bos aan de rand van het Herikhuizerveld

Dit betekent natuurlijk dat we weer terug moeten. Maar dat zijn we sowieso toch van plan.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Elly
8 jaren geleden

Wat een prachtige foto’s. Ons landje is zo prachtig als je het maar wilt zien. Wij hebben een piepklein tweede huisje op de Veluwe aan de hei, maar door werk kan ik er helaas niet naar toe om te fotograferen. Ik geniet dus hier mee.

pieter klaas
pieter klaas
Antwoord aan  Elly
6 jaren geleden

wow wat interessant

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x