Het Speulderbos

Het speulderbos

Over het Speulderbos heb ik vaak gehoord. Ik heb er nog meer foto’s van gezien. Het is een mooi bos met veel beukenbomen die ongeschikt zijn voor houtkap: ze zijn te krom. Iemand vertelde me dan ook over ‘de dansende bomen van het Speulderbos’, een toepasselijke omschrijving van dit mooie, open bos.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het speulderbos

De herfst is het jaargetijde bij uitstek om foto’s van een bos vol loofbomen te maken. De kleurrijke bladeren geven altijd een prachtig en sfeervol beeld. We trokken eropuit om het Speulderbos eens te gaan bekijken.

Natuurlijk was er de hoop om een prachtige ochtendnevel te fotograferen. Maar helaas lukte het niet om het Speulderbos in een ochtendnevel gehuld te zien. Hoewel alle tekenen gunstig waren, trok een dik pak wolken over om de eerste zonnestralen van de ochtend ervan te weerhouden het bos te verlichten.

Het Speulderbos van het blauwe uurtje tot in het daglicht

Maar niet getreurd, ook zonder mist is dit prachtige bos op een heel mooie manier te fotograferen. We hebben daarvoor het stuk Speulderbos bezocht dat rond het Solse Gat ligt. Daar heb ik geprobeerd om haar ware pracht te fotograferen. Vanaf het blauwige licht van de vroege ochtendschemering tot in het warmere licht van de vroege middag.

Een reklame boodschap
Het Speulderbos

Het Speulderbos

Het Speulderbos
Het Speulderbos

     

Het Speulderbos

De dansende bomen van het Speulderbos zijn mooi om te fotograferen, met de grillige vormen die als silhouetten het bos vullen. Maar ook de bladeren van de herfst zijn een welkom onderwerp, zeker als de zon erdoorheen schijnt. Het tegenlicht licht de bladeren helemaal op, alsof ze in een eigen licht schijnen. Door dit te combineren met de kromme bomen als silhouet zijn heel bijzondere composities te maken, zonder dat de foto te druk wordt.

Herfstbladeren
Herfstbladeren

     

Herfstbladeren
Herfst

Het Speulderbos ligt niet dichtbij, maar het is zeker de moeite waard om daar nog eens naar toe te gaan. Lees ook mijn andere blogbericht over het fotograferen in dit bos.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deshamer
9 jaren geleden

Prachtige foto’s weer, Nando!

Doriene
Doriene
9 jaren geleden

Prachtige foto’s van een prachtig bos. Nando, ik geniet hiervan.

Groetjes Doriene

Theo de Vos
Theo de Vos
9 jaren geleden

Prachtig!

William Jansen
William Jansen
9 jaren geleden

Mooie serie Nando van dit prachtige bos.