Het weekend op Ameland

zonsondergang op Sunset Beach

In het laatste weekend van mei 2021 heb ik voor Fotografiereizen.nl een fotogroep begeleid op het prachtige Waddeneiland Ameland. Samen met de deelnemers heb ik veel foto’s gemaakt van de mooie momenten. Het weekend op Ameland was wel zwaar, want de nachten waren kort.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Wegens de geldende regels en beperkingen waren we tijdens het weekend op Ameland met drie begeleiders van Fotografie-reizen om alle deelnemers op de toegestane manier te kunnen begeleiden. Ieder een klein groepje, met een complex schema wie waar wanneer heen ging. We hebben ons moeten verspreiden over de verschillende strandopgangen zodat we niet allemaal bij elkaar stonden.

een weekend op ameland
Een felle zon geeft harde schaduwen. Daar kun je natuurlijk mooi gebruik van maken.

Dit verspreiden van de groep tijdens dit weekend op Ameland was heel goed, want het voorkwam dat we elkaar in de weg stonden. Het was optimaal gebruik maken van ruimte die er was. Het voorkwam onbedoelde voetstappen op het natte zand, en gelegenheid voor ieder om een geschikte plekje te vinden zonder dat de andere fotografen in beeld kwamen.

Een reklame boodschap
een weekend op ameland
Het is eenvoudig om elkaar in beeld te brengen als je dicht bij elkaar staat. Soms geeft het wel een meerwaarde en vult het de leegte op.

Het weekend op Ameland was zo heel ontspannen en geslaagd. Maar het weekend was wel zwaar. Niet vanwege het fietsen – je lijkt altijd wind tegen te hebben – maar wel door de korte nachten. Zonsopkomst is heel erg vroeg, en zonsondergang heel erg laat. Wil je beiden fotograferen, dan is de nacht heel kort.

Terug op Ameland na heel veel jaren

Het weekend op Ameland met Fotografiereizen bracht me na heel veel jaren weer terug naar het eiland. De laatste keer was in 2014, toen het weekend vergezeld ging met heel veel regen. Nu ik na al die tijd weer terug was, besef ik dat ik het eiland toch wel gemist heb.

een weekend op ameland
De vuurtoren van Ameland op een creatieve manier in beeld gebracht. Het was een van de opdrachten die ik aan de deelnemers heb gegeven.

De lange stranden, de branding en de uitgestrekte kwelders waren nu onder een heerlijke zon te bewonderen en fotograferen. Gelukkig was het zo zonnig en redelijk warm, want zowel de lunch als diner was verplicht om op het terras te nuttigen. Alles vanwege de regels. Zo werd het hele weekend op Ameland een buitenweekend. Daar is ook niets mis mee.

Galerij

Dit is een greep van de foto’s die ik samen met de deelnemers heb gemaakt. Samen keken we naar het landschap, het scherm op de camera, en hoe de foto het beste gemaakt kon worden. Zo zijn niet alleen de deelnemers rijker naar huis gegaan, maar ik ook.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilhelmien
Wilhelmien
3 jaren geleden

Ga straks naar Ameland, volgems mij is komend weekend het eerste weekend van junivorig weekend was vlg mij laatste weekend mei! hoop dat ik er ooo mooie foto’s ga maken!

Hans van Sterkenburg
Hans van Sterkenburg
3 jaren geleden

Dag meneer Nando,

ik kom met regelmaat op Ameland en geniet er bijzonder van. Op Ameland zijn ongeveer 150 reeën en tot tweemaal toe stonden er een paar voor het raam. Een favoriete bestemming zijn de kooiduinen. Fotogeniek, met name in de ochtend.

De foto van de vuurtoren bij Ballum is meesterlijk genomen. Zodra ik weer op het eiland ben zal ik een poging wagen iets in die sfeer te maken. Maar of het lukt…

HgrH