Honden fotograferen met de EOS 1Dx mk3

Ik heb van Canon Nederland een prachtige EOS 1Dx mark III gekregen voor het schrijven van een uitgebreide review. Om de snelheid van deze prachtige camera te testen, heb ik de honden in het park als onderwerp gekozen. Dit bleek een hele leuke bezigheid, die zelfs een reden gaf om ook de filmfuncties te testen. Dit bericht is geen review van de camera, maar gaat puur over het plezier van honden fotograferen met de EOS 1Dx mk3 in het park van Brouwhuis.

honden fotograferen met de Cnaon EOS 1Dx mk3. Onze bruc was een van de honden
Bruc bewaakt de Canon EOS 1Dx mark III met een prachtig EF70-200mm f/2,8L III objectief

Ik kreeg geen Canon EOS R5 of R6, maar wel een prachtige Canon EOS 1Dx mark III van Canon Nederland ter beschikking voor een mooie review. Die review zal op de website van Photofacts verschijnen, maar voor het uitproberen van deze camera heb ik dankbaar gebruik gemaakt van het dagelijkse uurtje met de honden in het park van Brouwhuis.

Duizenden beelden tijden het honden fotograferen met de EOS 1Dx mk3

Ik heb zelf verschillende EOS 1D modellen in bezit gehad, en ik weet hoe fijn deze camera’s hanteren, en hoe geschikt ze voor actiefotografie zijn. Deze nieuwe 1Dx mark III blijkt een heel wonderlijke machine te zijn. Met 16 beelden per seconden, en 20 beelden in de mirrorless stand, is het geen enkel probleem om duizenden beelden te maken. Een rennende hond volgen met de camera levert al zeker 160 beelden in 10 seconden op.

Honden fotograferen met de EOS 1Dx mk3, Sem in actie
Sem in actie. Slechts vier beelden uit een lange serie foto’s die in een paar seconden gemaakt zijn. En ze zijn vrijwel allemaal haarscherp
Vier van de serie die ik van Lola gemaakt heb.
De camera heeft geen probleem met het scherp houden van Lola, maar het is wel moeilijk om als fotograaf de hond goed in beeld te houden.

Niet alleen maar foto’s, maar ook een filmpje

Fotograferen is leuk, maar de EOS 1Dx mark III is ook heel geschikt om te filmen. Hoewel ik dit niet al te vaak doe, heb ik mijn gimbal tevoorschijn gehaald heb ben een avond druk in de weer geweest met het filmen van al die actie.

Een reklame boodschap
Nando tijden het filmen van de hondjes van Brouwhuis (foto gemaakt door Sylvia)
Nando tijden het filmen van de hondjes van Brouwhuis (foto gemaakt door Sylvia)

Als fotograferen al moeilijk is, met het volgen van rennende en springende honden, dan is filmen nog lastiger. Wegens het gewicht van de camera ook best zwaar. Ik heb niet meer dan full HD gefilmd, en zo nu en dan in slow motion. Het eindresultaat heb ik in een kort filmpje samengevat.

De hondjes van Brouwhuis

Natuurlijk zijn niet alle hondjes van Brouwhuis op de foto gekomen, maar wel een groot aantal. In de video zien we natuurlijk Bruc, maar ook Lola, Coco, Brody, Lily, Sem, Sep, Kay, en Lucy. Op de foto zie je ook nog James en Iza.


Alles is gefotografeerd en gefilmd met

Met dank aan Canon Nederland voor het beschikbaar stellen van de camera en het objectief, en Sylvia voor de foto mij mijzelf in actie. De review zal verschijnen op www.photofacts.nl


Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
3 jaren geleden

[…] More images can be found in my blog, featuring the dogs of the park. […]

Cees
Cees
3 jaren geleden

Prachtige combinatie van beeld en muziek. Heel geslaagde film van lekker dartelende hondjes.

ans heisen
ans heisen
3 jaren geleden

veel te mooi, straks ga je het leuker vinden dan fotograferen!
en wat een hondjes, allemaal met een eigen persoonlijkheid die goed te zien is.