Huwelijksreportage van Brenda en Clifford

Op 17 augustus heb ik het huwelijk van Brenda en Clifford mogen vastleggen. Dit jonge enthousiaste stel trad in het huwelijk op het Landgoed Kasteel Geldrop.

De dag begon grijs en regenachtig; niet bepaald de weersomstandigheden die je een bruidspaar zou toewensen. Maar naarmate de ochtend vorderde trok de lucht open. Het moment dat we een begin maakten met de fotoshoot in de kasteeltuinen brak de zon door en veranderde het grijze sombere weer in een stalende zonnige dag.

De reportage startte ‘s-morgens bij het ouderlijk huis van Brenda met de voorbereidingen die in een heerlijke huiselijke rust plaats vonden. Langzaam stroomde het huis vol met familie en vrienden tot het moment dat Clifford in een fel-blauwe Triumph arriveerde. Trots als een pauw, vrolijk en enthousiast ontmoetten bruid en bruidegom elkaar. Een prachtig stel dat elkaar dolgelukkig in de armen viel. De toon van de dag werd al direct gezet: niet stijf en formeel maar vrolijk, spontaan en plezierig.

Het eerste deel van de fotoshoot hebben we in het kasteel zelf gedaan. Prachtige gemeubileerde kamers die we volledig tot onze beschikking hadden en een majestueuze trap waar het licht door grote glas-in-lood ramen binnenviel. Het inmiddels zonnige weer nodigde echter uit tot het fotograferen in het park zelf, onder grote bomen en overkappingen van bladeren die fris in het zonlicht glinsterden en bloemrijke tuinen en boomgaarden. Toch blijft het uitkijken met de natte ondergrond en grasperkjes vanwege het smetteloze wit van de trouwjurk.

De huwelijks ceremonie in het kasteel was ongedwongen en vrolijk, met leuke en ontroerende momenten waaruit  heel duidelijk zichtbaar werd hoeveel bruid en bruidegom van elkaar houden. Voordat de kerkelijke inzegening plaats vond nam het bruidspaar een moment om te proosten met het aansnijden van de bruidstaart in de Oranjerie van het landgoed waar de daggasten gelegenheid kregen om te feliciteren. De kerkdienst werd gehouden in de Heilige Brigida Kerk. Een goede keuze aangezien de kerk in het centrum van Geldrop deels in de steigers staat. Maar vooral ook omdat het een open en rustige omgeving is. Het gaf voldoende gelegenheid voor het maken van de groepsfoto’s. Daarmee eindigde de reportage. De dag begon grijs en eindigde zonnig met een gelukkig echtpaar.

Een korte impressie van de het huwelijk van Brenda en Clifford mag ik hier presenteren.

    

    

    

    

    

    

    

    

7 Replies to “Huwelijksreportage van Brenda en Clifford”

  1. Ik vind het ook indrukwekkend,wat een mooie belichting met dat tegenlicht,
    complimenten.
    gr.Gonda.

Een (korte) reactie over wat je ervan vindt wordt op prijs gesteld :)