IJsland in de zomer

IJsland vanaf een hoog standpunt

In plaats van een winterreis heb ik voor de verandering eens een zomerreis gekozen. IJsland in de zomer, vlak na midzomernacht. Twintig dagen op pad met een groot aantal deelnemers om enkele mooie plekken in IJsland aan te doen. De reis is nog niet ten einde, nu ik dit schrijf. Maar het leek me leuk om even tussendoor een impressie van de reis te geven.

Geschatte leestijd: 6 minuten

In feite is dit de reis die ik in 2021 zou doen. Die ging helaas niet door wegens de Covid crisis. Hierdoor mistte ik tot mijn grote spijt en ergernis de uitbarstende vulkaan Fagradalsfjall, een gebeurtenis die ik altijd al heb willen meemaken. Bovendien was het niet mogelijk om de (inmiddels uitgedoofde) vulkaan tijdens de noorderlichtreis in 2021 te bezoeken.

IJsland in de zomer - fagradalsfjall
De vulkaan Fagradalsfjall. Helaas uitgedoofd nu ik eindelijk gelegenheid kreeg om er te komen.

IJsland in de zomer

Deze reizen naar IJsland in de zomer waren voor Fotografie-reizen.nl. Het zijn twee reizen van 10 dagen die een groot deel van IJsland aandoen en die ik als reisleider/fotografieleider doe. We zijn direct naar het Noorden gegaan, waar we op een walvistour gingen, en een uitstapje maakten naar het eiland Drangey voor de papegaaiduikers. Twee avontuurlijke tripjes die op de woeste golven niet voor iedereen even eenvoudig was.

Een reklame boodschap

Behalve de papegaaiduikers en walvissen zijn we dwars door het binnenland gereisd, met een bezoek aan Hveravellir en Kerlingarfjöll. Deze route is slechts enkele maanden per jaar open, mede de reden voor mijn keuze om IJsland in de zomer te bezoeken. Ook het gebied Landmannalaugar stond op de planning. Tot slot heb ik eindelijk de vulkaan Fagradalsfjall kunnen bezoeken.

Ik heb ook een bericht geschreven over mijn fotografie in IJsland met een drone
De titel is: IJsland met een drone

Een galerij van IJsland in de zomer

De eerste groep is geweest, de tweede groep is gearriveerd. Terwijl we deze deelnemers weer meenemen op deze prachtige tour over IJsland in de zomer, laat ik alvast een impressie zien van het eerste deel van deze reis. Geniet er van.


Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frieda Schipman
Frieda Schipman
1 jaar geleden

Een prachtige reeks foto’s Nando, vooral als omdat we deze Ijsland reis mee mochten beleven. Succes met je tweede groep reizigers.
Mvg
Frieda