IJsland met een drone

IJsland van bovenaf bekeken

IJsland geeft gelegenheid tot fantastische fotografie. Niet voor niets is het zo populair onder fotografen. Heb je een drone, dan geeft dat nog extra mogelijkheden. Je kunt dan IJsland met een drone bekijken en fotograferen. Dit is niet altijd wenselijk, maar soms geeft het net dat beetje extra’s. In dit blogbericht wil ik enkele foto’s laten zien die ik met de drone gemaakt heb.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Vaak geeft een normaal perspectief gelegenheid tot prachtige landschapsfoto’s. Maar soms is het mooi om een hoog standpunt op te zoeken. Het stelt je in staat om neer te kijken op het landschap en zo het lijnenspel prachtig vast te leggen. Heb je bergen, dan kun je misschien een stuk omhoog klimmen. Een drone geeft je echter extra mogelijkheden, mits het toegestaan is om ermee te vliegen.

IJsland van een hoog standpunt
Heb je de kans, zoek dan eens een hoger standpunt op. Het levert een unieke kijk op het landschap op. Deze foto is niet met een drone gemaakt, maar wel van een hoog standpunt.

Meer informatie over het gebruik van lijnen in de foto lees je in
Het gebruik van lijnen in een foto

Het voordeel van fotografie met een drone

Wanneer het toegestaan is om in IJsland met een drone te vliegen krijg je meer vrijheid om het landschap van bovenaf te bekijken en fotograferen. Je bent niet beperkt tot de bergtop waar je naar toe bent geklommen, maar je kunt vrij naar links, naar rechts, verder naar voren of zelfs naar achteren gaan. Zo heb ik op verschillende plekken IJsland met een drone gefotografeerd, vanaf plekken waar je normaal niet kunt gaan staan.

Een reklame boodschap
IJsland vanaf een hoog standpunt
De drone gaf me gelegenheid om boven het dal te gaan hangen en Landmannalaugar op een andere manier te fotograferen.

Kijk ook naar mijn vorige blogbericht met meer foto’s van IJsland die met een drone zijn gemaakt
IJsland in de zomer

Een drone kan niet altijd gebruikt worden.

Het fotograferen met een drone niet altijd makkelijk want je bent afhankelijk van de weersomstandigheden. Harde wind maakt vliegen moeilijk of zelfs onmogelijk. De apparatuur is niet bestand tegen regen en andere neerslag, en de camera is niet erg geschikt voor het fotograferen met hogere ISO waarden. Weet je echter deze belemmeringen te omzeilen, dan kan het een prachtige toevoeging zijn voor je normale fotografie.

IJsland met een drone
Met de avondschemering en inkomende bewolking met regen liep ik tegen de beperkingen aan van de drone. Het leverde nog wel een sfeervol beeld van de binnenlanden van IJsland op.

Maar pas op, er is nog altijd de plaatselijke regelgeving. Je mag in IJsland niet overal met een drone vliegen. Het kan verleidelijk zijn om die beperking te negeren, maar doe het niet. Het heeft vaak een goede reden.

Galerij met foto’s van IJsland met een drone

Ik heb een serie foto’s geselecteerd die IJsland van bovenaf met een drone laat zien. Geniet er van en laat weten wat je van de foto’s vindt.


Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

19 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annette
Annette
1 jaar geleden

Wat een schitterende foto’s! Wij gaan over 2 weken naar IJsland en ik overweeg om een kleine drone te kopen maar vroeg me af of het de moeite waard is omdat je op veel plekken niet de lucht in mag. Maar nu ik deze foto’s zie ben ik wel om geloof ik. Deze zijn allemaal gemaakt op plaatsen waar het mag neem ik aan? Op welke hoogte zijn de meeste beelden gemaakt? Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Annette

Annette
Annette
Antwoord aan  Nando Harmsen
1 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie, fijn! Ja het is inderdaad kort dag, heb te lang getwijfeld, en moet nu snel de knoop doorhakken, kan ik nog 2 weken oefenen. Ik ga er nog een nachtje over slapen. Sowieso heel erg zin om naar IJsland te gaan met of zonder drone. Nogmaals bedankt voor uw antwoord en ik geniet van je prachtige foto’s.

Doriene
Doriene
1 jaar geleden

Schitterende serie Nando van dit veelzijdig en robuuste land. Je nam me weer even mee. TOP

Wim
Wim
1 jaar geleden

Prachtige beelden en herkenbaar want ik heb deze ijsland reis met yolanda vorig jaar gedaan. Ik zit ook te overwegen een kleine drone aan te schaffen. Mag ik vragen waar deze foto’s mee genomen zijn?

Ton Hoenen
Ton Hoenen
1 jaar geleden

Geweldig..wat een fantastische foto´s kan je met een drone maken je heb dan zo een prachtig overzicht met schitterende kleuren.

bart telling
bart telling
1 jaar geleden

dat is toch een hele mooie toevoeging aan onze beelden met die drone. ja ken het gebied een beetje maar dit zie je natuurlijk niet als je daar wandelt

Richard Vermeulen
Richard Vermeulen
1 jaar geleden

Wat een waanzinnig mooie beelden Nando. Geeft echt een toevoeging. Vroeg me af of je met een drone ook in RAW kunt fotograferen.

Marga Elberse
Marga Elberse
1 jaar geleden

Prachtige foto’s met de drone, IJsland blijft een fotogeniek land

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Prachtige foto’s!

Arnold van Wijk
Antwoord aan  Yvonne
1 jaar geleden

Fraai Nando !
IJsland is zeer fraai vanuit de lucht.
Vorig jaar september en afgelopen juni ook met de drone in IJsland aan de gang geweest, levert unieke plaatjes op.

Voor sommige gebieden heb je een permit nodig, die had ik oa voor Laki en Landmannalaugar geregeld. Illegaal vliegen in deze national Parks kan gedonder opleveren met de park rangers, met name tijdens het broedseizoen.

Arnold van Wijk
Antwoord aan  Arnold van Wijk
1 jaar geleden

Excuus, reageerde onder Yvonnes reactie, was uiteraard voor Nando bedoeld 😉

Arnold
Arnold
Antwoord aan  Nando Harmsen
1 jaar geleden

Hi Nando,

Ik heb er een paar staan op mij Flickr.
https://www.flickr.com/gp/avanwijk/89YN830883