Menu Sluiten

IJsland met een drone

IJsland geeft gelegenheid tot fantastische fotografie. Niet voor niets is het zo populair onder fotografen. Heb je een drone, dan geeft dat nog extra mogelijkheden. Je kunt dan IJsland met een drone bekijken en fotograferen. Dit is niet altijd wenselijk, maar soms geeft het net dat beetje extra’s. In dit blogbericht wil ik enkele foto’s laten zien die ik met de drone gemaakt heb.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Advertisements

Vaak geeft een normaal perspectief gelegenheid tot prachtige landschapsfoto’s. Maar soms is het mooi om een hoog standpunt op te zoeken. Het stelt je in staat om neer te kijken op het landschap en zo het lijnenspel prachtig vast te leggen. Heb je bergen, dan kun je misschien een stuk omhoog klimmen. Een drone geeft je echter extra mogelijkheden, mits het toegestaan is om ermee te vliegen.

IJsland van een hoog standpunt
Heb je de kans, zoek dan eens een hoger standpunt op. Het levert een unieke kijk op het landschap op. Deze foto is niet met een drone gemaakt, maar wel van een hoog standpunt.

Meer informatie over het gebruik van lijnen in de foto lees je in
Het gebruik van lijnen in een foto

Het voordeel van fotografie met een drone

Wanneer het toegestaan is om in IJsland met een drone te vliegen krijg je meer vrijheid om het landschap van bovenaf te bekijken en fotograferen. Je bent niet beperkt tot de bergtop waar je naar toe bent geklommen, maar je kunt vrij naar links, naar rechts, verder naar voren of zelfs naar achteren gaan. Zo heb ik op verschillende plekken IJsland met een drone gefotografeerd, vanaf plekken waar je normaal niet kunt gaan staan.

IJsland vanaf een hoog standpunt
De drone gaf me gelegenheid om boven het dal te gaan hangen en Landmannalaugar op een andere manier te fotograferen.

Kijk ook naar mijn vorige blogbericht met meer foto’s van IJsland die met een drone zijn gemaakt
IJsland in de zomer

Een drone kan niet altijd gebruikt worden.

Het fotograferen met een drone niet altijd makkelijk want je bent afhankelijk van de weersomstandigheden. Harde wind maakt vliegen moeilijk of zelfs onmogelijk. De apparatuur is niet bestand tegen regen en andere neerslag, en de camera is niet erg geschikt voor het fotograferen met hogere ISO waarden. Weet je echter deze belemmeringen te omzeilen, dan kan het een prachtige toevoeging zijn voor je normale fotografie.

IJsland met een drone
Met de avondschemering en inkomende bewolking met regen liep ik tegen de beperkingen aan van de drone. Het leverde nog wel een sfeervol beeld van de binnenlanden van IJsland op.

Maar pas op, er is nog altijd de plaatselijke regelgeving. Je mag in IJsland niet overal met een drone vliegen. Het kan verleidelijk zijn om die beperking te negeren, maar doe het niet. Het heeft vaak een goede reden.

Galerij met foto’s van IJsland met een drone

Ik heb een serie foto’s geselecteerd die IJsland van bovenaf met een drone laat zien. Geniet er van en laat weten wat je van de foto’s vindt.


Deze berichten vind je misschien ook interessant

Abonneer
Laat het weten als er
guest

11 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Doriene
Doriene
25 dagen geleden

Schitterende serie Nando van dit veelzijdig en robuuste land. Je nam me weer even mee. TOP

Wim
Wim
28 dagen geleden

Prachtige beelden en herkenbaar want ik heb deze ijsland reis met yolanda vorig jaar gedaan. Ik zit ook te overwegen een kleine drone aan te schaffen. Mag ik vragen waar deze foto’s mee genomen zijn?

Ton Hoenen
Ton Hoenen
28 dagen geleden

Geweldig..wat een fantastische foto´s kan je met een drone maken je heb dan zo een prachtig overzicht met schitterende kleuren.

bart telling
bart telling
29 dagen geleden

dat is toch een hele mooie toevoeging aan onze beelden met die drone. ja ken het gebied een beetje maar dit zie je natuurlijk niet als je daar wandelt

Richard Vermeulen
Richard Vermeulen
29 dagen geleden

Wat een waanzinnig mooie beelden Nando. Geeft echt een toevoeging. Vroeg me af of je met een drone ook in RAW kunt fotograferen.

Marga Elberse
Marga Elberse
29 dagen geleden

Prachtige foto’s met de drone, IJsland blijft een fotogeniek land

Yvonne
Yvonne
29 dagen geleden

Prachtige foto’s!

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x