Impressie van de masterclass in de Tarn

Masterclass fotografie in de Tarn

In de eerste week van oktober 2023 vond de tweede editie van onze masterclass fotografie in de Tarn plaats. Onder zomerse omstandigheden namen we acht deelnemers mee naar een groot aantal prachtige locatie in dit gebied. Het was een zeer geslaagde week, met nieuwe locaties die prachtige fotomomenten opleverden. Dit is een impressie van de masterclass fotografie in de Tarn.

Geschatte leestijd: 7 minuten

De herfst editie van de masterclass fotografie in de Tarn leek weinig met de herfst te maken te hebben. In de eerste week van oktober 2023 waren er nog zomerse temperaturen. Het was zelfs zo warm dat menig deelnemer tussen de bedrijven door een welverdiende verfrissende duik nam in het zwembad.

Ook in 2024 gaan we weer de masterclass fotografie in de Tarn aanbieden. We hebben twee data gekozen in mei en oktober.
Bekijk de webpagina over deze unieke masterclass en geef je op.

Magische ochtenden

Ondanks de warme temperaturen en een onbewolkte lucht zijn we er toch in geslaagd om een aantal heerlijke ochtenden te fotograferen. De zon zien opkomen boven een wijngaard met een fotogenieke pigeonnier is heerlijk. Nog mooier was de ochtendmist die in de vallei van de rivier de Aveyron hing.

Masterclass fotografie in de Tarn
Mist in het dal van de Aveyron. Een magisch moment.

Ook de middagen en avonden gaven fotogenieke momenten tijdens deze editie van de masterclass fotografie in de Tarn. Zeker het uitzicht op het bastidedorp Cordes-sur-Ciel was gedenkwaardig, waar een half uur na zonsondergang de lichten in het dorp aangingen en zo een mooi contrast met het koele licht van het blauwe uurtje gaf. Je kunt dan blijven fotograferen.

Een reklame boodschap

Behalve de landschappen hebben we tijdens deze masterclass fotografie in de Tarn ook enkele bastide dorpen bezocht. Het waren momenten die zich perfect leenden voor het fotograferen in sfeervolle zwart-wit fotografie. Het spel van licht en schaduw was inspirerend, net als de mensen in het dorp zelf. Hoewel er uren ter beschikking waren, is dat altijd weer te kort.

Masterclass fotografie in de Tarn
Met zwart-wit in de bastide dorpen fotografie is een feest. Het is spelen met licht en schaduw. Dit is Castelnau-de-Montrimal.

De Melkweg als bonus

Voor sommigen was het fotograferen van de Melkweg vanuit de tuin van het Atelier-les-Landes zeker een van de hoogtepunten tijdens de masterclass fotografie in de Tarn. Het was een onverwacht moment, waardoor de avond niet meer stuk kon.

De Melkweg in de Tarn
De Melkweg vanuit de tuin van Atelier-les-Landes.

Een week tussen de wijnvelden is niet compleet met een glaasje wijn. Onze gastheer en gastvrouw hadden een wijnproeverij georganiseerd in een nabijgelegen wijnboerderij. Daar kregen we een aantal voortreffelijke wijnen gepresenteerd. Het is een leuke afwisseling in een week intensief fotograferen.

Een impressie van de masterclass fotografie in de Tarn

Ik heb aan de deelnemers gevraagd om een aantal foto’s in te sturen. Die kan je bewonderen in een eigen artikel door deze link te volgen. Hier laat ik een selectie van mijn foto’s zien. Het is een impressie van een fantastische masterclass fotografie in de Tarn.

krijg je na het zien van deze foto’s ook interesse in deze masterclass fotografie in de Tarn?
Ga naar de webpagina en geef je op.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Margot
Margot
2 maanden geleden

Deze fotografie masterclass in de Tarn is echt fantastisch. Wat heb ik veel geleerd. Werkelijk alles komt aan bod. Ik heb vooral veel nieuwe dingen geleerd met betrekking tot compositie, meervoudige belichting, zwart-wit fotografie, bewerken in Lightroom, het fotograferen van de Melkweg en het creatief gebruik van je camera door ‘foto’s te stapelen’. Nando blijft, altijd goed gehumeurd, alles super duidelijk uitleggen, aangevuld door Hetwie. Verder wil ik benadrukken dat het verblijf in de prachtige omgeving van atelier Les Landes waar je in de watten wordt gelegd met lekker eten maakt dat deze reis ook op deze manier perfect geregeld… Lees verder »