Ingezonden foto’s van de Perseïden

perseiden 2021 ingezonden

Ik vroeg aan jou, en alle andere lezers van mijn blog, om de beste foto van de Perseïden sterrenregen in te zenden. In dit blogbericht laat ik de ingezonden foto’s van de Perseïden van mijn lezers zien. Bekijk ze op je gemak en laat zeker een berichtje achter. Niet voor mij, maar voor de inzendingen die ik gekregen heb.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ik heb de afgelopen weken in totaal vier ingezonden foto’s van de Perseïden ontvangen. Dat het er maar vier zijn is niet zo vreemd want het fotograferen van een meteorenregen is niet de meest eenvoudige soort fotografie. De techniek is redelijk eenvoudig te leren, maar het kost toch veel geduld, inzet, en een flinke dosis geluk. Bovendien maakt de Benelux het er niet makkelijker op met alle lichtvervuiling.

In dit bericht staan de foto’s van Tony Tachelet, Cock Verhoef, Bram Pietersma en Alie Kuper even in het zonnetje (voor zover dat met nachtfoto’s van toepassing is). Dank je wel voor het inzenden.

Tony Tachelet

Ingezonden foto's van de Perseïden van  Tony Tachelet

Na op voorhand een plekje te hebben gezocht waar ik open zicht had op NO richting begaf ik mij om 01u30 op pad. Mijn foto locatie was in Belgisch Limburg, in de gemeente Heers vlak bij de taalgrens met Wallonië. Om 02u ter plaatse stelde ik alles op en kon ik beginnen. Sony A7III met Sony 20mm primelens f1.8. Testfoto gemaakt waaruit de instellingen 15sec, f/3,5 en ISO 1000 bleken. De functie intervalopname ingesteld op 240 foto’s met een interval van 1sec tussen de foto’s en ruisonderdrukking op uit. Goed voor een vol uur fotograferen.

Aanvankelijk was er veel bewolking en dacht ik dat het niets zou worden. Meer dan een korte opheldering achter de wolken was er niet waar te nemen. Het geroep van buizerds in een nabijgelegen bosje was het enige wat er te beleven viel. Tegen het einde van dat uur werden de opklaringen stilaan breder. Ik besloot om mijn camerastandpunt iets te veranderen, nl iets meer naar het oosten gericht, en stelde een tweede uur continu opnemen. Dat leverde mij uiteindelijk om 03u45 deze foto op. Een vrij duidelijke flits niet al te hoog in het beeld.

Een reklame boodschap

In de nabewerking de standaard aanpassingen gedaan in Lightroom, voorgrond licht opgehelderd met gegradueerd filter, en het spoor van de vallende ster met radiaalfilter wat meer belichting gegeven. Best tevreden met het resultaat.

Cock Verhoef

Door Cock Verhoef

Hierbij een foto van de meteoren, gemaakt op 2021-08-13 om 3:00 uur in Oostkapelle met de Nikon D610 en Nikon 14-24 mm f/ 2,8.

ISO 400, f/2,8, 14mm, 63 sec

Bram Pietersma

Ingezonden foto's van de Perseïden door bram pietersma

Deze foto heb ik gemaakt in het mooie natuurgebied de Weerribben. Het was echt genieten donderdag nacht, helemaal alleen in de natuur, foto is gemaakt om 01:50 uur.

Alie Kuper

Door Alie Kuper

Niet echt van vallende sterren, maar van sterrensporen. Gemaakt op dezelfde avond als de foto die ik je al gestuurd heb met de vallende ster. Kijk maar of je hem kunt gebruiken. Ik vind hem zelf mooier dan die met die ene vallende ster.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties