La Lune Noire live @ Bibelot

La Lune Noire @ Bibelot (5D321011)
La Lune Noire en publiek in de Bibelot, Dordrecht

Op zaterdag 1 februari 2014 presenteerde La Lune Noire de release van het derde album Echoland in de Bibelot te Dordrecht. Speciaal voor deze gelegenheid ben ik samen met mijn dochter Madouc naar Dordrecht gegaan om de band van Sven Vogelezang en Victor Verzijl op de plek te zien waar het ooit in 2009 begonnen is. Een echte thuiswedstrijd, dus. En dat is zeker te merken. De twee heren voelen zich merkbaar thuis op de Powerstage van dit poppodium. ‘Vijf jaar geleden zijn we hier begonnen en nu zijn we naar boven gestegen,’ zegt zanger Victor Verzijl. Hij bedoelt het letterlijk, legt hij vervolgens uit als hij doelt op de kelder waar ze lang geleden een start maakten.

La Lune Noire

Er is een redelijke opkomst maar het publiek blijft nuchter en beheerst op afstand van het podium. Slechts een paar mensen dansen op de elektrowave muziek van La Lune Noire. De muziek heeft duidelijke invloeden uit de jaren negentig new wave, met een heerlijk eigentijds zwart sausje erover. Dit eerste echte full-length optreden geeft de gelegenheid om een breed scala aan nummers te spelen, niet alleen van ‘Echoland’ maar ook van de voorgaande twee albums. Niettemin is het merkbaar dat er tot op heden alleen korte sets werden gespeeld. Het tempo lijkt iets lager te liggen, alsof de energie van de korte optredens uitgesmeerd lijkt over de volle anderhalf uur. Maar dat gevoel kan ook aan het vrij tamme publiek liggen. Er is in ieder geval voldoende energie over voor een paar toegiften.

La Lune noire

La lune noire

Een reklame boodschap

    

Behalve de presentatie van het album ‘Echoland’ is dit optreden tevens de start van de Ghost Tour. Die start wordt mede gevierd met gastoptredens van voormalige leden van de band: Harrie Mirck, Jacco Meijer en Ronald Seinen die elk een aangename muzikale inbreng op het podium geven. 

Het full-length optreden, zonder voorprogramma, is dankzij een vroege start ook op tijd beëindigd. Het geeft nog even de gelegenheid voor het uitwisselen van een paar complimenten over zowel het optreden als het nieuwe album en het kopen van een t-shirt voor Madouc, voor de reis naar huis begint. Natuurlijk onder begeleiding van ‘Echoland’ en de herinnering aan een geslaagd optreden.

De foto’s van La Lune Noire zijn te vinden via de volgende link:
http://www.flickr.com/photos/nandoonline/sets/72157640417949796/show

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties