Lange sluitertijden aan de Opaalkust

De tweede masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust is voorbij. In het derde weekend van mei 2022 nam ik wederom zes deelnemers mee naar de fotogenieke locaties rondom les deux caps in Frankrijk. In dit blogbericht geef ik een impressie van deze editie van de masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust.

Geschatte leestijd: 7 minuten

In april 2022 was het dan eindelijk zover. Na het nodige uitstel door de situatie in de wereld konden we met een kleine groep deelnemers lange sluitertijden aan de Opaalkust fotograferen. De omstandigheden waren ronduit fantastisch, hoewel we met sneeuw op vrijdag arriveerden, en met regen op maandag weer vertrokken.

Lees alles over de eerste masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust
in mijn blog Opaalkust op zijn best

masterclass lange sluitertijden
De deelnemers aan de eerste editie van de masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust

Lange sluitertijden aan de Opaalkust, deel 2

Voor de tweede editie van de masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust had ik voor het derde weekend in mei 2022 gekozen, ongeveer anderhalve maand na de eerste editie. Er was al genoeg tijd verspild in de twee jaar waarin we niets mochten, dus wilde ik niet weer een half jaar wachten om met mijn deelnemers te gaan fotograferen.

Er was alleen één nadeel aan deze periode in mei. De zonsopkomst is dan al heel vroeg, de zonsondergang heel laat. Dat betekent lange dagen en (heel) korte nachten.

de deelnemers van mei 2022
De deelnemers van mei 2022, vol enthousiasme in de tuin na een weekend fotograferen aan de Opaalkust

Andere omstandigheden, andere foto’s

De omstandigheden van dit weekend lange sluitertijden aan de Opaalkust waren heel anders dan de eerste editie. Er was veel zon, heldere luchten en een aangename temperatuur. We hadden nu vloed bij zonsopkomst en afgaand tij bij zonsondergang, wat afgezien van de weersomstandigheden een compleet ander soort foto’s oplevert.

Een reklame boodschap
hoog water bij Cap Gris Nez
Hoog water bij Cap Gris Nez tijdens zonsopkomst. Met laag water wandel je hier over het strand.

Toch waren er ook overeenkomsten met de eerste editie. We arriveerden wederom met neerslag (regen in plaats van sneeuw), en vertrokken op maandag met regen. Daar tussenin was het droog en zonnig.

Wil jij ook mee met deze unieke masterclass lange sluitertijden aan de Opaalkust?
Kijk dan naar de mogelijkheden op mijn webpagina en schrijf je voor een van de beschikbare data in.

Galerij

Ik wil ook dit blogbericht afsluiten met een greep uit de foto’s die ik zelf gemaakt heb toen de gelegenheid daar voor was. Alles bij elkaar heb ik niet bijzonder veel foto’s gemaakt. Maar dat is niet erg. Het gaat immers niet om het aantal foto’s dat er gemaakt wordt, maar de kwaliteit van de foto’s.

Ik laat het aan jou over om te bepalen hoe die kwaliteit is. Ik ben er in ieder geval blij met deze selectie foto’s met lange sluitertijden aan de Opaalkust, en zonder lange sluitertijden. Want ook zonder zijn er prachtige foto’s te maken aan dit fantastische stukje kust voorbij Calais.

Wil je ook de resultaten van de deelnemers zien?
Bekijk dan mijn blogbericht de Opaalkust door de ogen van de deelnemers


Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Overweeg dan om de aanschaf via mijn site bij Cameraland.nl te doen. Ik krijg daarvoor een kleine commissie waarmee ik mijn website kan bekostigen.
http://www.cameraland.nl

Overweeg je om filters te kopen, kies dan bij voorkeur voor het merk Haida. Je kunt deze filters via deze website verkrijgen in mijn webwinkel. De filters worden geleverd via de importeur Omnifoto.nl
Ga direct naar de webwinkel voor Haida filters

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties