Lege of volle accu?

Wanneer je meerdere accu’s voor je camera in de tas hebt zitten, kan het lastig zijn om direct de volle accu te grijpen als je die nodig hebt. Natuurlijk zijn er allerlei trucjes om erachter te komen of een accu vol is. Hoe kom je er nu makkelijk achter of je een lege of volle accu hebt?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Je kunt de camera gebruiken om te kijken of de accu ‘vol aangeeft, plak een sticker, of een stukje gaffertape over de lege accu. Of misschien is het mogelijk om de volle en lege accu’s in verschillende compartimenten in de tas te stoppen. Welke manier je ook gebruikt, het kost tijd. Voor wie gebruik maakt van een Canon en het type accu uit de LP-E6 serie gebruikt, is er een heel eenvoudig hulpmiddeltje.

Lege of volle accu?
Welke accu is vol, en welke niet?

Tip voor Canon gebruikers

Iedereen die Canon gebruikt kent natuurlijk het gele afdekplaatje voor een accu. Dat kleinood wordt gebruikt om de contacten te beschermen wanneer een accu in een tas zit. Het voorkomt kortsluiting. Maar kijk eens goed. Er is een kleine opening in de vorm van een batterij zichtbaar. Kijk ook eens op de accu zelf en merk op dat een deel blauw gemaakt is.

Een reklame boodschap
Lege of volle accu?
Het gele afdekplaatje voor de Canon LP-E6 batterij

Dit afdekplaatje kan op twee manieren op de accu geplaatst worden. De ene manier laat het blauwe deel zien, de andere manier het zwarte deel. Zo is snel en eenvoudig een volle van een lege accu te onderscheiden. Er is geen stickertje nodig, of een speciaal compartiment in de tas.

Je ziet direct welke vol en welke niet vol is.
Een volle en lege accu: links is leeg, rechts is vol

Hoe zit het met andere merken?

Dit werkt in ieder geval voor dit type accu, die gebruikt wordt in de meeste Canon EOS camera’s. Of de andere type accu’s van Canon dit handige hulpmiddeltje ook hebben, dat weet ik niet. Maar dit is natuurlijk eenvoudig te controleren. Wat betreft de andere camera merken? Kijk even zelf of die ook een vergelijkbaar ‘systeem’ hebben.

Oh ja, of blauw betekent dat de accu vol is, of leeg… die keuze mag ieder voor zich maken.

Advertentie
adsense
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ben
Ben
6 jaren geleden

Ha Ha Ik stop hem als hij leeg is zonder afdekkapje in mijn tas.
Werkt ook prima 😉

Andre
Andre
10 jaren geleden

Je kunt ook elastiekjes meenemen, en die om een lege accu wikkelen.

Willy Vankeirsbilck
Willy Vankeirsbilck
11 jaren geleden

Joepie, mijn batterijen BP-511A voor Canon 50D hebben dat ook! Bedankt voor de tip.
Een LENMAR batterij DLC511 voor Canon (Konijnenberg) heeft geen verschillende kleurtjes.